‘iPhone kan week zonder opladen met waterstofaccu’

Auteur: , 5 Reacties
iPhone 6 langere accuduur door brandstofcel

Niets is zo irritant als een snel leeglopende smartphone-accu. iPhone-gebruikers kunnen er allemaal over mee praten: de accu is nu eenmaal snel leeg. Daar kan wel eens verandering komen.

Britse wetenschappers hebben bij een iPhone 6 namelijk de batterij vervangen door een brandstofcel, waardoor de smartphone het een week lang kan volhouden. Volgens The Telegraph zou het gaan om een kleinere versie van een brandstofcel, die vervolgens zelf elektriciteit aanmaakt na de chemische reactie van waterstof met zuurstof. Het enige dat aan de smartphone zelf verandert, is dat ‘ie zal beschikken over een kleine uitlaat, die waterdamp uitstoot. Deze damp is overigens niet zichtbaar. Als het toestel na een week weer moet worden opgeladen, gebeurt dat via een aangepaste koptelefooningang. Deze is bedoeld om het waterstof bij te vullen.

De brandstofcel zelf is ontwikkeld door het Britse bedrijf Intelligent Energy. Zij zouden al langer samenwerken met Apple. Het bedrijf denkt ook al na over de verkoop van waterstofpoeder, dat je via een buisje in je smartphone kunt schuiven, zodat ‘ie weer een week mee kan. Het klinkt in ieder geval veelbelovend.5 reacties

Gelijk uitbrengen!!
Een week zonder opladen is natuurlijk fantastisch, maar wat gaat zo’n buisje met waterstof kosten? Laat ze gewoon een iets dikkere telefoon uitbrengen met een accu die een forsere capaciteit heeft, waar je in alle situaties een dag mee doorkomt. Dat geldt overigens niet alleen voor Apple.

Aan de andere kant is dit natuurlijk wel een mooie manier om nog meer winst te kunnen maken, al is dit wel eens een echte innovatie en dat heeft nu eenmaal zijn prijs.
@frietjemet: Waterstof kost in die hoeveelheden geen zak, maar het is net als printer inkt iets waar ze bakken met geld aan kunnen verdienen.
Doe mij maar een cel die op ethanol werkt, dat kan je makkelijk zelf bijvullen en kan je overal kopen. Die techniek is ook al vrij ver en met een klein buisje ethanol kan je een heel eind komen.
Haha een brandstofcel in een iphone, ja die heeft het wel nodig!
@dotternetta: Ja want de iPhones staan met hun kleine accu voor niets bekend om de goeie batterijduur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).