‘iPhone krijgt geavanceerde lasertechnologie’

iPhone 8
Gaat Apple écht innovatief doen?

De nieuwe iPhone zal over een niet al te lange tijd worden onthuld. Het nieuwste gerucht duidt op een interessante feature voor Apple’s smartphone. Fast Company zegt middels bronnen te kunnen melden dat de nieuwe iPhone mogelijk lasertechnologie voor augmented reality gaat krijgen.

Tegelijkertijd zegt de bron dat het afhangt van de ontwikkelingen, of de iPhone 8 daadwerkelijk met deze feature zal worden uitgerust. Als Apple nog niet zover is, kan het ook zo zijn dat toekomstige iPhones deze technologie krijgen, aldus de bron.

Met deze sensor zou de iPhone beter diepte kunnen waarnemen. Ook zou de techniek kunnen helpen om de camera beter te presteren. De techniek op aan de achterkant van het toestel worden geïmplementeerd.

Heel vreemd zou de keuze van Apple voor deze technologie niet zijn. Op het WWDC maakte het techbedrijf bekend meer met augmented reality te willen doen. Zo kondigde Apple het speciale ARKit aan voor ontwikkelaars, zodat men apps kan ontwikkelen die gebruik maken van augmented reality.

12 reacties

  1. Innovatief? Uuuuh….wel even je huiswerk doen heh: Asus Zenfone 2 (ZE500KL) had dit in 2015 al, de LAG G3/G5V10, OnePlus 2, Nexus 6P/5X, Huawei P9/P9 Plus, OPPO R7 Plus, HTC 10 etc..

    • @ffw88: en waar worden al die lasers voor gebruikt ? Autofocus toch …. lees het verhaal hierboven nogmaals …

      Of gebruik google eens beter … dan word er naast AR ook gesproken over “facial scanning ” etc etc.

      Innovatief wil niet iets zeggen over een laser …. maar meer over de toepassing van de laser.

        • @ffw88: dus ????

          Net zoals google : eyeinfluence / nest / quest visual / boston dynamics / app bridge / kaggle / kaartendienst waze … en zo kan ik nog ff doorgaan.

          Google WAS slechts een zoekmachine … en alle hardware know how komt van overnames ( en een berg software kennis ook trouwens )

          Julie fandroids moeten je eens wat beter verdiepen in je heilige google.

          • @dgh74: wat kan mij het schelen wat Google allemaal uitspookt? Omdat ik een Android toestel heb is Google ineens heilig voor mij?

          • @ffw88: grappig … je hebt geen iphone … maar aan al je commentaar te lezen kan het je blijkbaar wel schelen wat apple doet of niet doet 🙂

            voordat mensen domweg posten dat iets al bestaat en niet innovatief is … eerst eens kijken wat de verschillen zijn en of er nieuwe zaken zijn. Hoe iets werkt of is verbeterd ten opzichte van het bestaande. Een electrische auto bestond al meer dan een eeuw geleden … en toch is een tesla innovatief.

            Als er dan verschillen blijken te zijn en dan maar domweg roepen ” ow dat komt door overnames” … dat is een zwaktebod. ALLE bedrijven vergaren groei en kennis door overnames.

            Nogmaals … alle toestellen die fandroids hierboven opsommen zijn voor autofocus en niets meer ( lekker “innovatief” aangezien lazer voor autofocus in compact camera’s al “oud” is ). De GERUCHTEN hebben het over meer toepassingen voor de iphone 8 laser.

          • @dgh74: Ook wat Apple wel (en niet) doet kan me weinig schelen. Ik ben een eindgebruiker dus ik koop datgene wat op dat moment het best bij me past voor het juiste bedrag. Dat gaat waarschijnlijk geen iPhone 8 voor + €1000,- worden.

            Wat jij beschrijft is gewoon doorontwikkeling van bestaande technieken. Bij innovatie kom je met revolutionaire producten aanzetten en dat is Apple niet echt aan het doen, toch?

          • @ffw88: weer grappig 🙂 … dus het S8 scherm is niet innovatief …. immers gewoon een doorontwikkeling ( groter oled scherm … niet meer niet minder ).

            Laser autofocus van de zenfone uit 2015 … doorontwikkeling van de laser autofocus van een compact camera ( alleen dan kleiner niet meer niet minder )

            Tesla een doorontwikkeling van een 100 oud jaar pricipe ?

            Nope …. alle voorbeelden zijn innovatief toch ?

            3d scanner iphone … autofocus / AR / gezichtherkenning / 3d scanning. Deze combi bestaat nog niet … dus innovatief naar mijn mening

          • @ffw88: eeeeh heb ik ooit gezegt dat het niet zo is ? Jij vind dat blijkbaar zelf niet … maar een doorontwikkeling. Ik vind alles innovatief dat verbetering geeft …. groter scherm … kleinere camera …. dunner toestel met dezelfde accuduur etc etc. Dat zijn allemaal verbeteringen waar vaak een compleet andere techniek voor nodig is ( kleiner … efficenter etc … andere productie procede etc etc )

            Nu is het S8 scherm een verkeerd voorbeeld mischien 😛 … die vingerprint op achterkant maakt het scherm zelf echt een doorontwikkeling. Gewoon groter scherm en fingerprint maar op een ongunstige plaats.

            Zoals jij het boven stelt is een kleuren tv slechts een doorontwikkeling van een zwart wit beeldbuis… ik kan je verzekeren dat de eerste kleuren tv echt wel als innovatief werd bemeten 🙂

            Nah we zullen zien hoe innovatief het gaat worden … voorlopig zijn het allemaal geruchten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *