iPhone SE 2 releaseperiode en specs gelekt

Nice!
Zo moet hij er ongeveer uit gaan zien en hij kan zeer binnenkort van jou zijn.

Terwijl de reguliere iPhones alsmaar groter en groter worden zullen veel Apple-fans ook wel het maximum aan zak- en handtas-grootte hebben bereikt. Voor die gebruikers zou de iPhone SE 2 wel iets kunnen zijn. Hoewel de kleinere iPhone nog niet aangekondigd is, laat een betrouwbare bron weten dat het toestel eraan zit te komen.

Apple-analist Ming-Chi Kuo (die zo’n beetje iedere grote Apple-ontwikkeling weet te voorspellen) laat tegenover 9to5mac weten dat de iPhone SE 2 er weldegelijk aankomt. Nu wisten vaste Apparata-lezers dat ook wel, want vorige maand schreven we al over de aankomende iPhone terwijl er begin dit jaar zelfs een video uitlekte. Nu weten we eindelijk concreet meer over de smartphone.

Zo zou de iPhone SE 2 worden uitgerust met een A13-processor met zes cores; twee performance cores en vier energiezuinige cores. Aan de buitenkant zal hij lijken op de iPhone 8 en krijgt hij dus een vergelijkbare behuizing. Dat is in lijn met de huidige ‘filosofie’ van Apple als we deze lek omtrent de iPhone 12 mogen geloven.

Overigens was de originele iPhone SE een minuscule 4-inch, terwijl de iPhone 8 al 4,7-inch was. Het zou dus kunnen dat ook de kleine iPhone wat groeit. Verder verwacht Kuo 3GB RAM, 32 GB opslagruimte (bij Apple nooit uitbreidbaar), een vingerafdrukscanner en zal het toestel draaien op iOS 13.

Dat alles moet volgens de analist naar schatting tussen de $349 en $399 gaan kosten, ongeveer zoveel als de originele iPhone SE. Dat zou omgerekend tussen de €318 en €363 zijn, wat een zeer nette prijs is voor een iPhone. Niet heel gek dus, dat de afzet geschat wordt op 30 tot 40 miljoen eenheden.

Oh, en wanneer moet het toestel dan precies uitkomen? Volgens Kuo kunnen budget-iPhone-liefhebbers in het eerste kwartaal van 2020 een dergelijke smartphone in hun hand houden. Behoorlijk snel al, dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *