Gelekt: Oude iPhones gaan nog een jaar mee door iOS 14

Onder andere de iPhone SE (2016) en iPhone 6s (2015) zouden nog een jaartje extra mee gaan met iOS 14.

Apple-fans die een oude iPhone gebruiken, hebben naar verluidt geluk. Volgens een lek zou iOS 14 namelijk beschikbaar zijn voor alle apparaten die iOS 13 ondersteunen. Dat betekent dat enkele toestellen die normaal afgeschreven zouden worden, nu nog een jaartje extra ondersteuning krijgen.

iPhone 6s en iPhone SE (2016) krijgen iOS 14

Dat zou betekenen dat onder andere de iPhone 6s uit 2015 en de eerste iPhone SE uit 2016 nog een jaartje mee zouden gaan. Dat meldt TheVerifierop basis van een insider. Het zou voor het eerst zijn dat een iPhone zes jaar software ondersteuning zou krijgen. De iPhone 6s werd in 2015 gelanceerd op basis van iOS 9. Ook de eerste iPhone SE en wellicht zelfs de iPad Air 2 zouden daarmee een extra jaar ondersteuning krijgen.

Toch upgraden?

Dat neemt niet weg dat je waarschijnlijk beter af bent met een iPhone 6s met bijvoorbeeld iOS 10. Besturingssystemen worden over het algemeen steeds zwaarder. Niet alleen willen we meer extra’s, maar smartphones zelf worden immers ook steeds krachtiger.

Als de geruchten waar zijn, zal iOS 14 een stevige impact hebben op de performance van het toestel. Ik bedoel, een Apple A9 van 1,85Ghz en 2GB RAM. Daar is een hoop OS optimalisatie voor nodig om alles soepel te laten draaien.

Kortom, het is hartstikke sympathiek dat Apple ook die oude toestellen nog een jaartje te ondersteunen met de nieuwe tech. Niet iedereen heeft immers het geld om constant gloednieuwe smartphones te kopen. Aan de andere kant, niemand is vergeten dat ze enkele jaren geleden nog iPhones saboteerden..

Lees ook: iOS 14 ligt al sinds februari op straat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *