iPhone SE pre-orders nog niet geweldig

iphone se
De iPhone SE is typisch een toestel waarvan het interessant is om te zien of het publiek er warm voor gaat lopen of niet.

Het is voor het eerst dat Apple een nieuwe iPhone op de markt brengt die zo goedkoop is – je zou de iPhone SE met enige fantasie Apples’ eerste ‘budget-toestel’ kunnen noemen. Dat maakt hem bij uitstek interessant voor opkomende economieën, zoals China.

De pre-orders in het ‘communistische’ land zijn echter nog niet om over naar huis te schrijven, zo blijkt. De 3,4 miljoen vooraf bestelde SE’s kunnen worden aangemerkt als prima, maar niet indrukwekkend.

Verwacht wordt dat het toestel aan het eind van het jaar goed zal zijn geweest voor zo’n 10% van de iPhone-verkopen in het land.

Vanaf vandaag is het toestel overigens ook in Nederland verkrijgbaar. Losse toestellen kosten 489 euro voor het 16 GB-model en 589 voor het 64GB-model.

2 reacties

  1. Verbaasd me niks met alle moderne smartphones op de markt met een mooier groot scherm.
    Lang niet iedereen wil weer terug naar 2012.
    Gaat tegenwoordig ook om looks en premium uitstraling en met een Iphone 5 look gooi je geen hoge ogen anno 2012. Mischien debiel maar voor velen is dat een reden om er vanaf te zien.

    Een auto re/faceliften naar het model ervoor maar wel met de moderne techniek zal ook echt niet voor verkooprecords zorgen. Het oog wil ook wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *