iPhone SE vs iPhone 11 – Welke moet je kiezen?

De nieuwe iPhone SE is net aangekondigd. Moeten overstappers Apple’s nieuwste goedkope iPhone kiezen of toch beter de veel duurdere iPhone 11?

Gisteren lanceerde Apple de iPhone SE (2020), een gloednieuwe iPhone met ouderwets design en een zachte prijs. Sterker nog, het is de goedkoopste iPhone in tijden. Dit zal voor veel potentiële Apple-fans goed nieuws zijn; niet iedereen is immers bereid de hoofdprijs te betalen. Maar wil je toch graag een gloednieuwe iPhone, dan zijn er op het moment twee instapmodellen. Maar welke moet je kiezen, de iPhone SE (2020) of de iPhone 11 (2019)?

De iPhone 11 en iPhone SE verschillen behoorlijk kwa prijs. De iPhone SE kost je een paar tientjes meer dan de helft van wat een nieuwe iPhone 11 kost. En dat is op het eerste gezicht niet per se de moeite waard. De toestellen hebben dezelfde processor en de iPhone 11 heeft één gig RAM meer.

Apple geeft de bestverkochte iPhone van 2019 daarentegen wel een veel groter en sneller scherm mee, dubbel zoveel camera’s aan beide kanten en een veel grotere batterij mee. Gek genoeg heeft de goedkopere iPhone SE wél een vingerafdrukscanner en de iPhone 11 niet.

Al met al lopen de prijzen behoorlijk uiteen. Zelfs de duurste iPhone SE, zo’n €659, is nog honderdvijftig euro goedkoper dan de goedkoopste iPhone 11. Maar voor die prijs krijg je wel een veel groter scherm, een hedendaags design en een betere camera-setup. Lastige afweging dus, maar vergis je niet, allebei de toestellen zijn een solide investering, maar om twee heel verschillende redenen.

[table “265” not found /]

Foto’s @Apple

Update 18-04-2020: Onbevestigde aspecten van de iPhone SE zijn in de tabel met ‘(vermoedelijk)’ aangestipt. De iPhone SE heeft in tegenstelling tot het originele bericht geen FaceID. De table is daarop aangepast.

3 reacties

    • @turbobrick: Zijn wel iets meer wijzigingen, natuurlijk. Maar dat is niet echt relevant. Het gaat om het prijsniveau. Je hebt een nieuw Apple-toestel voor een zacht prijsje. En dankzij de moderne chipset aan boord weet je dat je er heel erg lang mee kan doen qua updates. Het is de perfecte telefoon voor mensen die gewoon een ogede iPhone wensen. Ik kan tech wel waarderen, maar het gros wil gewoon een deugdelijk toestel. Nu is er ook een iOS-alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *