How to: heel veel langer met je accu doen in iOS 7

Een bekend scherm
Het is extreem lastig om te bepalen waar je korte accuduur op je iDingetje vandaan komt, maar deze gids verteld je hoe je langer met je accu kan doen.

Niets is vervelender dan met een lege telefoon staan ergens waar dat niet uit komt. Het lijkt soms ook uit het niets te komen. Toch zijn er meerdere punten die je op Apple’s mobiele apparaten kan checken om langer met je accu te doen.

1. Heb je wel een probleem?
Het is makkelijk om te zeggen dat je kort met je accu doet als je extreem veel gebruik maakt van je iGeval. Soms heb je geen direct probleem, maar trek je de accu zelf hard leeg door simpelweg heel veel te spelen met het ding.

Om te bepalen of er iets is met je telefoon zul je even moeten gaan hoofdrekenen. In iOS 7 heb je bij Instellingen > Algemeen > Gebruik 2 tellertjes. De ene verteld je hoe lang de telefoon stand-by heeft gestaan, de ander hoe lang deze actief in gebruik is.

Schrijf beide getallen op, en vergrendel het apparaat met de knop bovenop. Laat deze nu exact 5 minuten liggen. Pak ‘m naar 5 minuten weer op, en kijk naar de tijden. Standy zou nu met ongeveer 5 minuten moeten zijn vermeerderd, terwijl gebruik gelijk is gebleven. Is dat niet zo, dan komt je iPhone/iPad/iPod niet goed in sluimerstand.

2. Lokatievoorzieningen en Background App refresh uitzetten voor Facebook
Lokatievoorzieningen en het verversen van apps in de achtergrond heeft de potentie om heel veel accuspanning op te souperen. Toch zijn de meeste apps er redelijk goed mee. Let wel, de meeste apps. Facebook, om de een of andere reden, niet. Zet dus daarvoor dit uit.

Instellingen > Privacy > Lokatievoorzieningen > Facebook Uit, en vervolgens Instellingen > Algemeen > Ververs Apps in Achtergrond en dan ook daar Facebook uitzetten.

Misschien dat dit ooit met een update opgelost gaat worden, maar tot die tijd is dit een goede fix.

3. Background App Refresh uitzetten voor apps die je niet vaak gebruikt
Het verversen van apps in de achtergrond kan handig zijn, maar zoals ik al eerder meldde heeft het de potentie om heel veel stroom te vragen. Als je toch in dat menu zit, kan je alle apps die je niet zo vaak gebruikt uitzetten.

Je zou de apps ook steeds geforceerd kunnen stoppen (2x op thuisknop > App in kwestie naar boven vegen), maar het is makkelijker om de achtergrondrefresh uit te zetten, dan kan je het ook niet vergeten.

4. Niet al te vaak apps geforceerd stoppen
iOS 7 maakt het makkelijk om apps in de achtergrond te stoppen, maar als je het te vaak doet kan het zelfs zo zijn dat het je batterijduur negatief beïnvloed. Veel mensen denken dat het altijd maar stoppen van apps goed is voor de accu, maar als je dit met apps doet die je daarna toch weer opstart is het zelfs slechter. Als deze app dan namelijk weer opstart, gebruikt ie iets meer stroom dan dat ie uit de achtergrond gestart wordt.

5. Pushberichten uitzetten voor apps waar het je niet uit maakt
Pushberichten kunnen heel handig zijn om je een seintje te geven dat iemand je foto van je avondeten leuk vindt. Maar er zijn genoeg apps die het systeem behoorlijk misbruiken. Deze apps sturen je berichten voor de mest onzinnige dingen, en maken elke keer je telefoon zo’n 5 seconden wakker.

Dat is nergens voor nodig, en is dus uit te zetten. Instellingen > Berichtencentrum > desbetreffende app uitzetten. Scheelt toch weer wat. Steeds het scherm aan gooien kost toch wel weer wat, en daar ben je nu van af.

6. Vliegtuigmodus
Als je in een gebied bent met slecht ontvangst, wil het nog eens helpen om Vliegtuigmodus aan te zetten. Anders blijft het toestel zoeken naar wifi- en GSM-netwerken (in het geval van een iPhone). Dit kost aardig wat stroom, en als je weet dat er toch niets komt heeft het geen zin om te blijven zoeken. Met vliegtuigmodus kan je de GSM-ontvangst tijdelijk even opschorten.

Als al deze stappen niet helpen dan kan het uiteraard nog zo zijn dat er simpelweg iets mis is met de accu van het toestel. In dat geval is het aan te raden om met je telefoon even naar de Apple Store of soortgelijk te gaan. Bij de Genius Bar hebben ze een uitgebreide test liggen die het een en ander kan uitsluiten, en dan is een reparatie cq vervanging ook nooit ver weg.

7 reacties

  1. Als je de apps niet laat verversen op achtergrond gaat je batterij echt letterlijk 3 keer zo lang mee. Echt een aanrader in ‘noodsituaties’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *