iPhone-verkoop neemt duik

iPhone
En wat voor een.

De verkoop van iPhones neemt een flinke duik. Venturebeat spreekt zelfs van een daling van 30%. Men denkt dat te weten op basis van het feit dat de leveranciers productiecapaciteit over hadden in de weken voor kerst, wanneer er normaal gesproken een boom van verkochte toestellen is. In de Chinese Foxconn-fabriek zouden ontslagen worden voorkomen dankzij een overheidssubsidie van 12 miljoen dollar (yup, in China kan dat gewoon). In een middagje handelen ging de koerst van het aandeel Apple met 2,2% omlaag. Apple wil niet reageren en zegt dat uit principe niet te doen op dit soort berichten.

Voor de iPhone 7 zou Apple misschien eens moeten luisteren naar wat de mensen écht willen. Geen platter toestel, maar een behoorlijke batterij. Geen bewegende plaatjes, maar een grotere opslagcapaciteit. Geen ForceTouch, maar een waterdichte telefoon. Zomaar wat suggesties!

13 reacties

 1. Zou windows phone dan echt zo in de lift zitten?

  Apple heeft qua verkopen gewoon het probleem dat hun apparaten het zo verdomd lang goed blijven doen. Goede en langdurige software support.

  • @martinus: Ben het gedeeltelijk met je eens, de oudere toestellen zoals de 4S hebben helemaal geen goede software support. Hardware is te verouderd om te laatste IOS soepel te draaien. Toch jammer dat je nu voor het merendeel van de apps gewoon moet updaten anders werken de apps niet meer.

   • @frank_thepass: De Iphone 4s is 5 jaar geleden uitgebracht. Dat de 4s 4jaar gesupport is vind ik best netjes.

    Ter vergelijk, een samsung galaxy SII is qua software maar ondersteund tot midden 2012(4.1) en door een lange lijst van bekende en onbekende exploits waardoor het eigenlijk onverantwoordelijk is zo’n apparaat aan het internet te hangen.

  • @bertorelli: ik houd vast aan de regel: als ik een bmw kan kopen die het een jaar blijft doen voor de prijs van een mobiele telefoon, dan koop ik die telefoon niet..

   mijn nexus 5 zat op het randje met 349 euro… en is nog steeds sneller dan een iPhone 5s.

     • @rnej: Onzin, de Nexus 5 is een prima budget Android phone maar absoluut niet sneller dan de chip in een 5s. Lees de benchmarks er maar op na.

      En sinds wanneer koop je een BMW voor 739,-? Die het ook nog eens een jaar blijft doen?

     • @Donstil: Je weet absoluut niet waar je het over hebt. De chip in de Nexus 5 is bijna twee keer zo snel als de chip in de 5s (bewijs: http://versus.com/nl/apple-iphone-5s-vs-google-nexus-5). Natuurlijk is iOS een stuk beter geoptimaliseerd dan Android, maar dat gaat ook snel minder worden nu het toestel oud begint te worden, terwijl de Nexus 5 door het stock Android eigenlijk altijd direct de nieuwste update krijgt én nauwelijks langzamer wordt.

      Daarnaast is het (met een beetje geluk) prima mogelijk om voor 749,- een BMW te kopen die het langer dan een jaar uithoudt 😉

 2. Ik ben persoonlijk blij dat ik m’n nexus5 nu een krappe twee jaar geleden geditched heb. Ook al was ik een van de eersten om android te omarmen, een os gemaakt door een agressieve online adverteerder was het gewoon niet voor mij.

  Of de 5s sneller of trager is?
  Het verschil is nihil, en doordat beiden vliegensvlug zijn, eigenlijk ook nauwelijks relevant.
  Volgens mij valt dat voordeel in de praktijk uit bij de Iphone, en is de Nexus alleen sneller in de kunstmatige benchmark situatie dat je 20 zware apps achter elkaar in het geheugen laadt.

  Gebruiksvriendelijkheid is belangrijker.

 3. Ik wil een iPhone 5s model voor de iPhone 7! Ik heb een 3 4 en een 6 gehad, maar de 5s is echt de fijnste! 6 is gewoon te groot.
  Doordat de randen van de 5s hoekig zijn, houdt deze ook gewoon goed vast als je handen wat glad/droog zijn.. De 6 is lekker snel hoor, maar geef mij maar een 5s.
  Bovendien is de 6 ook gewoon lelijk

  • @giss: Amen. Ik mag allaaaaaaannggggg verlengen.. ben al tig keer gebeld door de Provider of ik een 6S wil.. ik blijf lekker bij m’n 5S. Doet het nog perfect en exact wat jij zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *