iPhone-verkopen zakken verder weg

Auteur: , 8 Reacties
Apple

Werk aan de winkel voor Tim Cook om het roer om te gooien.

Bij Apple mogen ze zich gaan afvragen wat er anders moet gaan, want opnieuw zijn de iPhone-verkopen minder in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit gepresenteerde kwartaalcijfers over de eerste maanden van dit jaar.

Apple verkocht het afgelopen kwartaal 50,8 miljoen iPhones. Ter vergelijking: in het eerste kwartaal van 2016 verkocht de Amerikaanse techgigant 51,2 miljoen iPhones. Geen drastische daling, maar elke minder verkochte iPhone is er één.

Ook de iPad-verkopen gaan minder. De Mac doet het daarentegen juist weer beter. Daarnaast doen de diensten van het techbedrijf het goed. iCloud, Music en de App Store zorgen voor flink meer omzet in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden. In het eerste kwartaal van 2016 pakte Apple een omzet van 5,9 miljard met de diensten. Het afgelopen kwartaal ging het om een omzet van 7 miljard.

Wellicht dat de iPhone 8 dit jaar het tij doet keren. Het nieuwe vlaggenschip krijgt naar verwachting veel vernieuwende features ten opzichte van de huidige iPhones.8 reacties

Komt door al die refurbished iPhones die worden aangeboden.
400.000 minder verkochte iphones een daling? Als het er 500.000 totaal in het kwartaal zouden zijn wel. Maar op 50 miljoen is dat nog geen 1%. Niet echt zorgwekkend al zeg ik het zelf.
verzadigde markt … paar maanden voor iphone 8 … refurbished iphones … en een deel van mijn familie die mijn oude iphones krijgen ( mijn vader heeft geen iphone gekocht maar gebruikt mijn 3.5 jaar oude iphone 6 naar volle tevredenheid met ondersteuning )….. etc etc etc

Het feit dat diensten stijgen terwijl het statistisch vast staat dat men per gebruiker maar een x aantal betaalde apps koopt …. verteld dat steeds meer mensen een apple product gebruiken
@dgh74: Dit inderdaad. De mensen die heel veel om nieuwe iPhones geven wachten op de iPhone 8, terwijl de mensen die er juist weinig om geven vaak een gebruikte van een familielid krijgen. Want laten we eerlijk zijn: zo’n wereld van verschil zit er niet tussen de iPhone 6(s) en iPhone 7.
@dgh74: De iPhone 6 is pas 2,5 jaar oud. Geen 3,5 jaar.
@Donstil: correct … typo
Ik wacht met mijn toch echt wel op zijn laatste benen lopende iPhone 5s braaf op de komst van de 8. De 6 en 7 vond ik geen fluit aan om eerlijk te zijn, dus heb ik die lekker aan mij voorbij laten gaan. Niet goed voor de verkopen haha… maar mijn oog wil ook wat : )
Dit moeten ze hebben ingecalculeerd. De iPhone 7 is natuurlijk een uiterst lichte update van de 6S, wat al geen noemenswaardige upgrade was ten opzichte van de iPhone 6 (de laatste echt ‘nieuwe’ iPhone). Heel veel mensen gaan gewoon wachten op de 8 en terecht. Dat ding wordt nu enorm gehyped (kan daardoor eigenlijk alleen maar tegenvallen), maar wel weer goed verkocht.

En de grappige opmerkingen van @ffw88 is natuurlijk helemaal waar. Sinds de iPhone 5 is het upgraden niet altijd meer écht nodig geweest. Dus met een refurbished iPhone 6 Kun je voor een derde van het geld van een nieuwe 7 alles doen wat die ook doet.

Ik ben ook benieuwd wat de impact is van de Galaxy S8 van Samsung, want er is wel degelijk een kantelpunt merkbaar. Windows 10 wordt beter, Microsoft komt met gave Surface producten, Android is een volwaardige OS, de look-and-feel van andere tech producten loopt enorm hard in op de voorsprong (commercieel gezien) wat Apple tot voor kort had.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).