‘iPhone worden ontgrendeld met vingers van doden’

Auteur: , Geen reacties
'iPhone worden ontgrendeld met vingers van doden'

Voer voor shows als NCIS en CSI.

De komst van een vingerafdrukscanner naar smartphones heeft zo zijn voordelen. Het ontgrendelen gaat sneller en je hoeft niet telkens zo’n vervelende code in te voeren. Voor de politie is zo’n vingerafdrukscanner ook ideaal.

De FBI maakt namelijk gebruik van de vinger van de overledene om een smartphone te ontgrendelen. De code hoeft zo niet achterhaald te worden door bijvoorbeeld Apple te contacteren. Bovendien zal de overleden crimineel in kwestie weinig zeggen als je om de code vraagt.

Smartphones bevatten vaak interessante informatie voor bij een zaak. Tekstberichten, internetgeschiedenis en foto’s of filmpjes kunnen fungeren als bewijsmateriaal. Het klinkt wat luguber, maar aan de andere kant klinkt het logisch. Na de ontgrendeling zorgt de politie ervoor dat het toestel niet op stand-by komt te staan. Zo hoeft de handeling maar één keer uitgevoerd te worden.

De volgende stap zal het gebruik van gezichtsherkenning zijn. De ogen van de verdachte openen, het toestel voor z’n gezicht houden en de ontgrendeling is daar.. (via Forbes)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).