iPhone X boekt ‘onverwacht’ verkoopsucces

Auteur: , 5 Reacties
Krijgt de iPhone X-opvolger toch een kleinere notch?

Het miljardenbedrijf snoert haar criticasters de mond.

De afgelopen maanden hebben we het vaak gehad over de verkoop en productie van de iPhone X, het paradepaardje van Apple. Diverse producenten van de smartphone leverden minder onderdelen, net als Samsung dat de verwachtingen naar beneden bijstelde. Als gevolg kelderde beurswaarde van Apple met een flinke 60 miljard dollar, maar deze paniek blijkt ongegrond.

Het eerste kwartaal van 2018 is volgens telecomonderzoeksbureau Strategy Analytics een prima kwartaal geweest voor het bedrijf uit Cupertino. De iPhone X is volgens het bureau zelfs de bestverkochte smartphone van het afgelopen kwartaal met 16 miljoen verkochte exemplaren. Dit resulteert in een marktaandeel van maar liefst 5 procent.

Vlak achter de iPhone X vinden we de Xiaomi Redmi 5A en Samsung Galaxy S9 Plus terug. Ondanks alle geruchten is de iPhone X voor de tweede maal op rij de best verkochte smartphone, met een totaal aantal van 50 miljoen verkochte exemplaren. Ter vergelijking: De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn respectievelijk 12 en 8 miljoen keer verkocht in dezelfde tijdsperiode.

Met de positieve cijfers laat Apple wederom zien dat alle doemberichten rondom het bedrijf niet direct te geloven zijn. De aankomende tijd zullen we vast en zeker nog een of meerdere negatieve berichten binnenkrijgen van Apple, die we uiteraard met een korreltje zout moeten nemen.5 reacties

Lekker geloofwaardig, laatste kwartaal 0,0 verkoop X model, en eerste kwartaal Samzuig 4,9%, terwijl het toestel vanaf half maart te koop was (dus cijfers over 15 dagen tegen over 120 dagen model X)
Graag volgende keer een betere vergelijking (bv Q2)
@pawarana: Hater gonna hate.
Dit soort dingen moet je op tweakers zeggen, krijg je meteen een -1
@pawarana: Tweakers is ook een kneuzen tech site geworden met dat belachelijke rating systeem.
Verspreiden negatieve geruchten, koers daalt, koop aandelen, kwartaalcijfers komen, aandelen stijgen, verkoop aandelen, repeat.

Volgens mij zo illegaal als de pest, maar toon het maar eens aan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).