‘iPhone X cameralens kan breken, reparatie kost 470 euro’

Auteur: , 16 Reacties
iPhone X

Een prijzig probleempje, aangezien dit volgens de berichtgevingen niet onder de garantie valt.

De iPhone X is een prijzig toestel, maar daar staat dan ook een kwalitatieve goede smartphone tegenover. Apple maakt gebruik van hoogwaardige materialen. Eén van die materialen is saffier, dat wordt gebruik voor de cameralens van de iPhone X. Het materiaal wordt ook gebruikt voor de Apple Watch en moet tegen een stootje kunnen.

Toch lijkt dit niet altijd het geval te zijn. Diverse iPhone X-bezitters klagen online over gebroken cameralenzen. Het glas zou breken zonder dat de iPhone is gevallen op de grond. Een precieze oorzaak lijkt nog niet duidelijk. Sommigen spreken onder meer over koude temperaturen waardoor het glas spontaan kan breken.

Volgens de getroffen klanten wil Apple het saffier niet vervangen onder de garantie. Omdat het om hoogwaardig materiaal gaat, zijn de reparatiekosten niet mals. Het vervangen van dit onderdeel kost 549 dollar, omgerekend bijna 470 euro. Dat is 100 dollar duurder dan een gloednieuwe iPhone SE in de Verenigde Staten, om aan te geven hoe belachelijk prijzig de reparatiekosten zijn. (via 9to5Mac)16 reacties

Tja, wederom een fail .. Saffier is al jaren erg gevoelig gebleken voor breken.
Daar waar het vrijwel kras vrij is (mensen met verstand van dure horloges weten dat je ook gewoon krassen op saffierglas kan krijgen op je dure Breitling) kan het niet zo goed tegen harde schokken en kan dus breken (zoals vele harde materialen).

Succes dan met je dure X ! Als hij dus 1x valt heb je mischien je hele afgeschreven. Want als zelfs het scherm nog heel is is de kans groot op de glazen achterkant (iets van 500 euro) en als je lens vervangen moet worden zit je al op vrijwel het hele bedrag.

Maar fanboys, troost u ! Het gaat goed met Apple want de verkoopcijfers zijn top dus dat maakt het allemaal weer goed.

Iets wat je zelfs op de goedkoopste chineze smartphone niet eens ziet en die hebben gewoon glazen lenzen die ook niet snel krassen en geen reet kosten.
@turbobrick: suc6 met je dikke bmw man … 1 x parkeren opnschiphol en hij heeft een kras … 1 maal om een boom vouwen en hij is afgeschreven.

Tjeeez man … get a life
@dgh74: Kras komt uit zichzelf op de auto? Knap!

Vergelijking van 0,0.
@ffw88: wanneer je het bron artikel eens zou lezen dan zou je weten dat het artikel nogal nuanceerd. Immers er is werkelijk geen hond die zou zeggen “ik heb mijn iphone x laten vallen” om een dure lensschade te claimen …. dus zo komen 99 van de 100 “spontaan” verhalen in de wereld.

Natuurlijk word deze nuance wel in bron artikel vernoemd … maar niet op clickbait apparata … en zie daar de reacties weer.

Maar jij en turbo zijn ietwat wereldvreemd … dus neem het julie verder niet kwalijk.
@dgh74: feit blijft dat mensen wederom een kapitaal kwijt zijn om een simpel lensje te vervangen.
Belachelijke bedragen voor een zgn kwaliteits product waar mensen denken jaren mee te kunnen doen en dus reparatie ervan haalbaar moet zijn.
Nu heb je de prijs van een nieuwe iPad pro te pakken voor een lensje van 10 euro.
@dgh74: net alsof het om een boom vouwen een zekerheid is die je als automobilist zeker gaat mee maken.
Het laten vallen van een mobiel is WEL een zekerheid en afhankelijk van de persoon kan dat soms meerdere malen zijn.
Vergelijk van 0,0

Je hebt wel een punt dat niemand dat volmondig zal melden en dus zal zeggen dat het spontaan is gekomen.
Echter andere mobiele vallen ook en dat. Zie je niet dat opvallend genoeg de camera lens snel kapot gaat.
Genoeg mensen leven met een gescheurde glazen achterkant maar een camera die niet meer bruikbaar is (in dit geval door de lens) is wel heel vervelend en belemmert daadwerkelijk gebruik.
Triest dat dit dus net bij die premium phone wel gebeurt en ook nog belachelijk veel kost om te fixen.
@turbobrick: je doet net alsof het een zekerheid is dat je lens breekt.

Het bronartikel meld enkele gevallen op de miljoenen en miljoenen verkochte telefoons. Van die enkele cases zijn 99.9% gewoon ongelukkig gevallen en die worden in 99% ontterecht geclaimt als “spontaan” . Zelfde glas word al snds de iphone 7 in de lens verwerkt.

Ow en zekerheid dat hij valt ? heb iphones sinds de iphone 4. Zonder hoesje … en alleen mijn 5 had een schade op een hoek van behuizing. En als ie valt … de kans dat de lens breekt is te verwaarlozen.

Dus non news zoals gewoonlijk … en zwaar overtrokken reacties … zoalss gewoonlijk. En dat het duur is ja … das jammer idd. Weet je wat het kost als een dure spiegel reflex lens valt en breekt ?
@dgh74: het is geen spiegelreflex camera maar gewoon een smartphone met een camera die vrijwel hetzelfde is als op de meeste telefoons. Het is niet zo dat de camera op de X bijzonder is tov de competitie en toch kost het vreselijk veel meer bij reparatie.

Enne van het vallen, jij zal zoals gewoonlijk een. Bijzonder mens zijn naar bij het overgrote deel van de mensen valt een smartphone weleens. Dat is gewoon een feit en ook de reden dat er een miljarden industrie is die voorziet in hoesjes, cases, etc. Of dacht je dat mensen die kochten omdat ze het mooi vinden ?

Je bent de Rutte van apparatuur, alles wat negatief is omtrent Apple tracht je recht te lullen hoe krom het ook is. En als je dan geen antwoord meer hebt zijn er altijd nog de goede kwartaalcijfers die alles oplossen.
@turbobrick: ten eerste ben jij de enige persoon die constant refereerd naar kwartaalcijfers. Tot vervelens toen bij bijna elk apple onderwerp … naar negatieviteit omgebogen natuurlijk.

Ten tweede sla je de spijker op zijn relativeerende kop. Miljoenen iphone x-en zijn inmiddels gevallen … en hoeveel lenzen kaduuk ?

En je hoeft mij niet te vertellen dat het geen spiegelreflex is. Maar je inlevingsvermogen en begrip is weer ver te zoeken. De boodschap is … er zijn zoveel mega dure dingen die kunnen beschadigen en meer kosten. Veeeeeel meer dan die promile promile x lenzen die bij miljoenen keren vallen kaduuk gaan. Maar goed … laat maar man

tjuzel … heb mijn aparata portie weer gehad voor een paar weken.
@turbobrick: Saffierglas lijkt me niet inherent aan dure horloges. M’n 10 jaar oude Rodania van 130 Euro, heeft ook saffierglas ( en nog 0 krassen trouwens ).
@simonmc: Klopt, maar een polshorloge stop je niet in je zak.
En dat doe je met een smartphone wel. En daar kom je vaak zand tegen en zand kan erger krassen dan een stanley mes. Dit is ook de reden dat harde Gorilla glas schermen ook gewoon krassen bij dagelijks gebruik tenzij je er heel voorzichtig en bewust mee omgaat.
En dat terwijl je in de Jerry Rig filmpjes het idee hebt dat het onmogelijk is. Zoiets simpels als zand kan een scherm snel verpesten.

En dat geld ook voor horloge met saffierglas, dat bij dagelijks gebruik (en dan niet alleen op kantoor) ook gewoon kan krassen. Het even met de pols te dicht langs een muurtje gaan kan je al een slechte dag bezorgen.
Ook hier geld dus extra voorzichtigheid.
@turbobrick: Wat ik nog wou zeggen; Apple adverteert misschien wel dat het glas van de camera saffier is, maar daar mogen serieuze vraagtekens bijgezet worden.
In het volgend filmpje van JerryRigEverything, blijkt dat het glas reeds krast op niveau 6 van Mohs schaal. Puur saffier zou niet sneller dan niveau 8 of 9 mogen krassen. Ter vergelijk, op niveau 6 krast ook het glas van het scherm, en Gorilla Glas 5 op andere smartphones:

https://youtu.be/twY6zUj-t20?t=327
@simonmc: Daar heb je wel een goed punt.
In weze is het glas niks beter dan het kunstmatige Gorilla glas en dus ook niet heel speciaal.
Dit maakt het nog triester.
@turbobrick: “Tja, wederom een fail .. Saffier is al jaren erg gevoelig gebleken voor breken.
Daar waar het vrijwel kras vrij is”

Haha over fails gesproken. Iets “Kras vrij” noemen terwijl dit kras werend moet zijn. Het glas in mijn raamkozijn komt ook krasvrij namelijk.
@turbobrick, als het achter glas kapot gaat kan je voor a 600 euro een vervangende unit kopen. De prijzen zijn niet ‘en en’ maar ‘of of’
Een “X” in je lens, matching..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).