iPhone X Face ID nu al een zorgenkindje voor Apple

iPhone
Misschien toch maar last minute de homeknop er weer inzetten?

Eerder deze week maakten we al melding van het feit dat Apple de productie van de iPhone X op een lager pitje heeft gezet. De verschillende leveranciers zouden het tempo niet kunnen bijbenen en hebben het bedrijf uit San Cupertino hierover ingelicht. Welke componenten echter problemen gaven, was tot op heden nog niet bekend.

The Wall Street Journal meldt vandaag dat problemen rondom Apple’s Face ID, haar nieuwste paradepaardje, voor de productieproblemen zorgt. Voor deze variant van gezichtsherkenning is de krachtige iPhone X afhankelijk van twee modules die de namen ‘Romeo’ en ‘Juliet’ hebben gekregen. De modules blijken moeilijker te maken dan men had verwacht.

Waar Romeo verantwoordelijk is voor het creëren van een raster met 30.000 (onzichtbare) infraroodpuntjes op je gezicht, moet Juliet dit patroon vervolgens uitlezen en jou herkennen. Waar laatstgenoemde qua productie op schema ligt, loopt Romeo wat vertraging op vanwege de verschillende gecompliceerde onderdelen waaruit de module bestaat.

Het is niet het eerste probleem waar Apple tegenaan loopt tijdens het produceren van de iPhone X. De voornaamste reden dat het nieuwe vlaggenschip van Apple pas op 3 november in de winkels ligt, komt door de gefaalde pogingen om een vingerafdrukscanner onder het scherm werkend te krijgen. Al met al geen goede start voor het nieuwe peperdure speeltje.

Nog geen reacties

 1. Schokkende titel maar paniek in glas water. Zolang het product maar goed is boeit het weinig mensen dat hij wat later in de winkel ligt.
  Bovendien, we hebben al 5 jaar geen surplus van Iphones gezien bij de launch. Altijd een wachtlijst en 2 maanden later pas je fone na de release is niks nieuws.

  Wat wel nieuws is is dat het ontbreken van de homebutton en de kansloze swipe mania gebruikers gaat opbreken. Ipv gewoon mbv 3d Touch op de plek waar normaal de knop zat het te doen (zoals de S8 bijv.) gaan ze het nu erg omslachtig maken.
  Koppel dat aan een niet perfect werkend FacID (mijn voorspelling !!!!) en het deleten van de super werkende touch ID zal de X tot een lachertje maken.
  En laten we die belachelijke uitsparing in het scherm niet vergeten, totaal kansloos in met name landscape modus.

  • @bola: nope …. das “ raad je 2d plaatje “ en heeft niets met goede gezichtherkenning te maken. Gewoon te foppen door er een mobiel met foto voor te houden. Heeft niets te maken met een 3d scan met 30000 meetbare punten.

   Het word op de s8 volgens mij ook niet gebruikt voor bijvoorbeeld betalingen … omdat het simpelweg te onveilig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *