‘iPhone X ligt week in water, werkt nog steeds’

iPhone
Goede reclame voor Apple?

Een mooi verhaal van een YouTuber die duikvideo’s maakt. Op de bodem van een rivier treft hij een peperdure iPhone X aan. Een verloren zaak zou je denken. De smartphone van Apple is met een IP67 certificatie officieel niet waterbestendig voor de lange termijn. Waterspetters, een korte periode onder water of wat stof en zand vallen onder deze certificatie.

Toch bleek de iPhone nog te werken. De smartphone lag een week in het water. De YouTuber nam het toestel mee naar huis, maakte het ding droog en besloot de iPhone na een aantal dagen drogen op te laden. De smartphone ging aan en de YouTuber ging op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Die was natuurlijk erg blij.

Een mooie reclame voor Apple zou je denken. Aan de andere kant is het goed om het hele verhaal met een korreltje zout te nemen. De gelikte video, het verhaal en het feit dat de duiker via deze weg gigantisch veel expositie krijgt, kan duiden op een in scène gezette video. Het blijft immers de Verenigde Staten. Je checkt de video hieronder. Echt of nep? Oordeel zelf.

[gv data=”U9abmp00Bgg”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *