Welk toestel is populairder: de iPhone X of iPhone 8?

iPhone X
De iPhone X begon met een flinke achterstand, maar heeft die nu al ingehaald.

Apple verraste in september met het feit dat de lancering van de iPhone 8 en de iPhone X niet gelijktijdig zou plaatsvinden. In eerste instantie lagen alleen de twee iPhone 8-modellen in de winkel, begin november kwam ook de iPhone X beschikbaar. De analisten van Mixpanel hebben onderzocht dat de iPhone X daarna in rap tempo aan populariteit won.

Grafiek iPhone-gebruik

Op dit moment zou 4.76 procent van alle iPhone-gebruikers een iPhone X hebben. De iPhone 8 Plus staat op 3.59 procent en de iPhone 8 op 2.78 procent. De iPhone 7 en de iPhone 7 Plus zijn nog altijd veel populairder, maar ook dat zal vast niet al te lang meer duren.

Opvallender is het feit dat meer dan 50 procent van alle iPhone-gebruikers een ouder toestel gebruikt. Dat aandeel wordt wel steeds kleiner, maar er zijn klaarblijkelijk nog veel mensen met een iPhone 4, 5 of 6.

4 reacties

  1. “Opvallender is het feit dat meer dan 50 procent van alle iPhone-gebruikers een ouder toestel gebruikt. Dat aandeel wordt wel steeds kleiner, maar er zijn klaarblijkelijk nog veel mensen met een iPhone 4, 5 of 6.”

    De iPhone SE wordt nog steeds verkocht en tegen aantrekkelijke prijzen. Mensen die gewoon een goed toestel willen voor relatief weinig gaan voor een SE en niet voor een 8 of X.

  2. Ik denk dat de iPhone 8 niet heel veel populairder gaat worden. De 7 is gewoon leverbaar, ziet er beter uit, voelt mooier aan en is aanzienlijk goedkoper. Ondank dat de hardware van de 8 bijzonder indrukwekkend is, overigens. Maar ja, je hebt dan niet het nieuwste van het nieuwste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *