‘iPhone X Plus en Galaxy S10 krijgen 3 achtercamera’s’

Niet één, niet twee, maar drie camera's voor de smartphonemagnaten
Voor als haarscherp niet genoeg is voor je.

Het zal voor liefhebbers van fotografie nauwelijks een moeilijke vraag zijn: wat is beter, 2 camera’s of 3 camera’s? Drie natuurlijk! Dat moeten Apple en Samsung waarschijnlijk ook hebben gedacht, want de aankomende vlaggenschepen van de twee smartphonegiganten zouden maar liefst 3 camera’s op de achterkant krijgen.

Dat stelt een analyst van financieringsbedrijf KB Securities tegenover The Investor. Drie camera’s zien er niet alleen ontzettend stoer uit, het zou ook ontzettend handig zijn voor het schieten van de beste foto’s. Een derde lens zou onder andere helpen bij het scherper maken van foto’s van een langere afstand en het zou frissere beelden schieten vanuit moeilijkere hoeken.

De Huawei P20 Plus is een van de eerste smartphones met drie camera’s, wat daarmee gemakkelijk van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S9 zou moeten kunnen winnen. Dat is slechts deels waar. Hoe dan ook, Samsung en Apple zouden willen bijbenen en dat doe je natuurlijk met een extra lens.

Uiteindelijk zou een aankomende iPhone X-variant (veelal gesuggereerd als de iPhone X Plus) met een derde camera op de achterkant ontzettend goed nieuws zijn voor Samsung zelf, want het Zuid-Koreaanse bedrijf verdient stevig aan onderdelen die nodig zijn om een overkill aan lenzen mogelijk te maken. Zorg alleen wel dat je zuinig omgaat met Apple’s toekomstige gadget; een iPhone X-cameralens repareren kost €470 euro en voor een iPhone X Plus is dat dus bij wijze van spreken €1410 voor alle lenzen.

Foto Huawei P20 Pro @Kārlis Dambrāns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *