‘iPhone X-verkoop loopt ook in maart verder terug’

Auteur: , 4 Reacties
iPhone X

De iPhone X is nog geen onverdeeld succes. Toeleveranciers kunnen het rustig aan doen, want de verkoop van het peperdure toestel valt tegen.

Bronnen in AziĆ« melden dat de leveranciers niet verwachten dat de iPhone X-verkoop een boost krijgt en dus vallen de inkomsten tegen, zo schrijft Longbow Research. “De iPhone X verkocht niet goed tijdens de feestdagen”, aldus een onderdelenfabrikant. “Ook voor het eerste kwartaal kregen we minder bestellingen dan verwacht.”

Apple-topman Tim Cook sprak eerder nog van het beste kwartaal ooit, maar dan kijkt hij puur naar de omzet, niet naar verkoopaantallen. De iPhone X is een stuk duurder dan zijn voorgangers, dus Apple hoeft er simpelweg minder te verkopen om dezelfde omzet te halen. De dalende verkoopaantallen zullen echter ook Cook zorgen baren.

“De terugloop van het aantal bestellingen in Q1 is erger dan in voorgaande jaren”, vertellen de bronnen verder. “De verkoop van de iPhone X loopt het sterkst terug, dus Apple kan ook niet langer teren op de hoge gemiddelde verkoopprijs. In Q4 was die een stuk hoger dan nu in Q1, puur vanwege de iPhone X.”

Longbow voorspelt nog steeds een kleine groei van twee procent voor 2018, maar dat is een stuk minder dan de zes procent die eerder genoemd werd. Wat moet Apple doen om het tij te keren?4 reacties

Even een schot vanaf de heup door een buitenstaander.
De iPhones tot en met de 8 lijken behoorlijk op elkaar. De X heeft een duidelijk ander ontwerp. Als je wil dat je omgeving onmiddellijk ziet dat jij het nieuwste van het nieuwste hebt, dan moest je dus die X hebben. Nu de X al een poosje uit is valt dat argument weg en moet de X het op eigen kracht doen. En dan heeft de 8 toch ook wel goede papieren. Geen mooi OLED-scherm, maar wel een thuisknop en geen hap uit het scherm.
Bij voorgangers van de X werd er niet tegelijkertijd een heel acceptabel alternatief gelanceerd.
@koeberg:
Helemaal mee eens! Precies hoe de stand van zaken is. Ik denk dat ze zichzelf in de vingers hebben gesneden met het enorme prijs verschil tussen de 8 en de X. Identieke specs minus face-id & het scherm.
Puur gebaseerd op speculatie. Schrijven over Apple is silver, negatief schrijven over Apple is Goud.

We gaan het zien met de volgende kwartaal cijfers. Ik schat dat het allemaal wel meevalt.

Voor de laatste kwartaal cijfers riep ook iedereen moord en brand maar we klopte geen hout van.
@donstil: Ja, als consument wordt je gelukkig met die kwartaal cijfers want hoe meer winst men maakt hoe beter de producten en met name de software.
Ja, we hebben het gezien de afgelopen 2 jaar ……
Het is alleen interessant voor de dikke aandeelhouders maar de consumenten betalen steeds meer voor steeds minder en ja die trend zal zich wel voort zetten.

Dus Don ik denk dat je gelijk krijgt, de winsten gaan omhoog en jij krijgt wederom minder voor nog meer geld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).