iPhone X verreweg bestverkochte smartphone Q1 2018

Auteur: , 6 Reacties
Verkoopcijfers liegen er niet om...

Met Xiaomi als runnerup.

Onderzoeksbureau Counterpoint bevestigt wat een ander bureau eerder al ontdekte: De iPhone X is verreweg de bestverkochte smartphone in het eerste kwartaal van 2018. Wat daarentegen relatief verrassend is, is de Chinese aanwezigheid in de lijst.

Met 3,5% van het marktaandeel smartphoneverkopen is de iPhone X verreweg de winnaar, gevolgd door de iPhone 8 Plus (2,3%). De relatief nieuwe toestellen van Apple verpulveren alle concurrentie, al zal het Amerikaanse miljardenbedrijf het vast een beetje warm krijgen van de nummers drie en vier op de lijst. Met 1,8% van het marktaandeel voor zowel de Xiaomi Redmi 5A en de OPPO A83 (in die volgorde) leveren de twee Chinese smartphonefabrikanten stevige concurrentie.

De cijfers uit maart van dit jaar zijn tevens tekenend voor het succes van Apple tegenover Samsung, ondanks deze mokerharde reclamecampagne van het Zuid-Koreaanse bedrijf. De Galaxy S9 en S9+ (beide 1,6%) kwamen in die maand uit, maar ze belandde respectievelijk op de 5e en 6e plek van bestverkochte smartphones.

De laatste vier plekken van de lijst met bestverkochte smartphones in maart 2018 gaan naar de iPhone 7 (1,6%), iPhone 8 (1,4%), Galaxy J7 Pro (1,4%) en iPhone 6 (1,2%) in die volgorde. Zie je een patroon?

De cijfers zijn eenduidig

Opvallend is dat de Xiaomi Redmi 5A zo ontzettend hoog is uitgevallen, omdat het toestel met slechts zo’n €100 euro bij het uitzonderlijk lage segment hoort. Wat dat alleen maar indrukwekkender maakt is dat de Redmi 5A alleen in China is uitgekomen!

Met andere woorden, het ultra-premium-segment en de budget smartphones domineren de markt van het moment, terwijl middenklasse toestellen (op de Galaxy J7 Pro en oude iPhones na) volledig wegvalt in de lijst.

Foto @William Hook6 reacties

Wat heeft marktaandeel met prijs te maken?
@luxaeterna: Het marktaandeel kan het percentage van de omzet of afzet in een sector beschrijven, maar in het geval van counterpoint is het bij nader inzien niet op basis van units gedaan. De tekst is hierop aangepast!
sinds wanneer geeft Apple cijfers?
@pawarana: Elk kwartaal al jaren lang.
ik denk spontaan terug aan het artikel hoeveel Samsung verdiend aan elk verkochte iphone X dus win-win voor Samsung.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).