‘iPhone X zou eigenlijk helemaal draadloos zijn’

Auteur: , 4 Reacties
iPhone X met tevens draadloze AirPods

Apple's vlaggenschip zou praktisch ingangloos worden.

De toekomst van smartphones ziet er zonnig uit en meer dan eens pioniert Apple in de ontwikkelingen van de snel ontwikkelende markt. Toen gebruikers in 2016 geen headphone jack meer kregen, waren ze in elk geval verbaasd, maar een iPhone X zonder laadport zou wel erg schrikken geweest zijn. Toch was dat eigenlijk het plan.

Volgens Bloomberg wil Apple uiteindelijk alle externe knoppen en ingangen verwijderen; iets dat de gehele smartphonemarkt bezig houdt. Een insider stelt daarentegen dat het verwijderen van de Lightning Port al het plan was tijdens de ontwikkeling van de populaire iPhone X. “Apple overwoog tijdens de ontwikkeling van de iPhone X om opladen met een externe aansluiting volledig te verwijderen.”

Waarschijnlijk heeft het miljardenbedrijf toch voor een fysieke aansluiting gekozen omdat draadloos opladen nog geen doorontwikkelde technologie is. Ja, het is vet om een smartphone op een gadget te leggen waarna het apparaat wordt opgeladen, maar het werkt nog niet zo goed als een ‘ouderwetse’ kabel. Het opladen duurt langer, alles wordt heet en de techniek is nog behoorlijk duur, zoals veel Apple-accessoires.

Wat daarnaast vreemd is, is dat Apple volgens geruchten juist gaat overstappen op het meer universele USB-C en dus nog helemaal niet afstapt van opladen met een kabel. Het is met andere woorden nog onduidelijk op het bedrijf onder leiding van Tim Cook werkelijk overstag gaat en hun exclusieve opladers verwerpt, of dat er toch wordt ingezet op draadloos opladen.4 reacties

hun eigen macbooks hebben reeds usb c dus is dit een logische stap. En stel je eens voor, enkel draadloos kunnen laden, handig voor in de auto…je kan je scherm voor flitsmeister niet meer gebruiken want hij licht onzichtbaar te laden
@jantje_555: ligt*
@jantje_555: Niet helemaal waar. Ik heb een magnetische autolader, inclusief hoefijzervormige magneet voor achterop je mobiel (lees: in je hoesje), zodat je gewoon kunt navigeren/flitsmeisteren/etc terwijl je telefoon draadloos oplaad. En je kunt NFC-betalingen doen zonder last te hebben van een grote magneetplaat.

Enige issue is dat het apparaat niet krachtig genoeg is (ze zeggen 10W) om gelijktijdig apps te draaien en op te laden. Bij mijn Galaxy S9+ is mijn batterij na 45 minuten reistijd met maar liefst 1% toegenomen. Met andere woorden, de techniek is er, maar wat mij betreft is het nog niet af.

Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=xH-LWW7SrMM
@jantje_555: er zijn gewoon dashboardhouders met Qi laadtechniek, dus dat is zeker wel mogelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).