iPhone XR droptest: Is hij zo breekbaar als zijn grote broers?

Breekbaar of solide?
Komt hij beter uit de test dan de breekbare iPhone X

De iPhone XR werd mede dankzij zijn lagere prijs ontzettend geprezen door critici en bleek net zoals de XS en XS Max best wel repareerbaar te zijn. Maar hoe waarschijnlijk is het dat hij in de eerste plaats stuk gaat?

Het iets goedkopere kleine broertje van de XS-reeks heeft een hoop aspecten die hem op papier behoorlijk breekbaar maken. Het begint al bij het scherm, dat zo’n 0.3-inch groter is dan die van de XS; iets meer oppervlak om kapot te gaan. Ook is het aluminium frame van de XR wat poreuzer dan het roestvrij staal van zijn grote broers.

Eén ding is zeker: de XR zal een stuk valbestendiger moeten zijn dan de originele iPhone X, want die klapte bij het minste of geringste uit elkaar. De XR moet daarmee vergelijkbaar in val-resistentie zijn met de XS.

En wat blijkt? Dat zit relatief goed. De achterkant barst niet gelijk aan stukken terwijl het daadwerkelijk display maar liefst twee vallen van heuphoogte overleeft zonder erge schade. Ja, het frame moet behoorlijk afzien, maar liever dat dan een nieuw, peperduur scherm.

Een klein minpuntje bevindt zich aan de achterkant van het toestel. Het camera-eiland (met een karige enkele camera) steekt namelijk relatief ver uit en barst bij de eerste val.

[gv data=”FS86ljhJTko”][/gv]

Kortom, niet uitzonderlijk breekbaar, maar zoals een gemiddeld videogame-monster met zijn zwakke plekken. Uiteindelijk kun je er oneindig veel wetenschap op loslaten maar je moet altijd geluk hebben in die maar milliseconden dat de toestel door de lucht vliegt.

2 reacties

  1. Iedere ‘naakte’ smartphone op deze planeet (geen ruggedized versie) is breekbaar met een beetje pech.
    Merk maakt geen ruk uit, Gorilla glas versie (of variant ervan) maakt geen ruk uit.
    Als ze vallen van genoeg hoogte en hij valt verkeerd dan kan het een hele slechte dag worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *