‘iPhone XS pre-orders vallen tegen, Apple Watch verrast’

De gouden iPhone XS
Keert het tij voor de techgigant?

Afgelopen week was de Apple keynote natuurlijk hét evenement waar iedereen naar uitkeek. Op de dag zelf werden we overspoeld met geruchten over de te komen geruchten, maar lang niet alles bleek waar te zijn. Achteraf gezien kan de presentatie gezien worden als ‘licht tegenvallend’. Dat is ook terug te zien in de pre-orders.

Analist Ming-Chi Kuo is er als de kippen bij om verslag te doen over de nieuwe iDevices van Apple. In het laatste nieuwtje van onze doorgaans betrouwbare analist valt te lezen hoe goed de producten presteren qua pre-orders. De eerste geruchten blijken niet al te best.

Volgens Kuo zijn er namelijk minder pre-orders geplaatst voor de iPhone XS dan Apple had verwacht. De reden zit ‘m volgens Kuo erin dat de significante veranderingen ten opzichte van de iPhone X tegenvallen. De iPhone XR en iPhone XS Max doen echter ook een matige duit in het zakje.

Als gevolg heeft Kuo het aandeel van de verkoop van nieuwe iPhone-modellen voor de iPhone XS verlaagt naar 10 tot 15 procent. De XR zal 55 tot 60 procent innemen en de XS Max de overige 25 tot 30 procent. In totaal zullen er waarschijnlijk 75 tot 80 miljoen toestellen verkocht worden volgens Kuo.

Het enige lichtpuntje is de Apple Watch Series 4 beter dan verwacht presteert. De verwachting is dat er 18 miljoen modellen verkocht zullen worden in de laatste maanden van 2018.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *