‘iPhones presteren slechter dan Android-toestellen’

iPhones presteren slechter dan Android-apparaten
The battle continues.

Een nieuw onderzoek door de Blancco Technology Group stelt dat Android-toestellen beter presteren dan iPhones. Hoewel het onderzoek alleen het tweede kwartaal van 2016 betreft, zat er een groot verschil in de prestaties van beide besturingssystemen. iOS-toestellen hadden namelijk een faalpercentage van 58%, in vergelijking met de 35% van Android-toestellen.

Van de iOS-toestellen staat de iPhone 6 er met een faalpercentage van 29% duidelijkst het slechts voor, gevolgd door de iPhone 6S (23%) en iPhone 6S Plus (14%). De grootste problemen die zich voordeden bij iOS-toestellen waren het slecht verbinden met WiFi-netwerken, langzame snelheid en onterechte vermeldingen geven van wachtwoordfouten.

Bij de Android-toestellen was het vooral Samsung die slecht presteerde met 26%. Motorola deed het verassend goed met een faalpercentage van slechts 11%. De grootste problemen die zich voordeden bij Android-toestellen waren cameraproblemen, crashende apps en synchronisatieproblemen.

Uit de studie bleek ook dat de meest crashende iOS-apps die van Snapchat (17%), Instagram (14%) en Facebook (9%) waren.

6 reacties

  1. onterecht wachtwoord weigeren (wat mij nog nooit overkomen is trouwens) lijkt mij minder belangrijk dan een app die crasht of een camera die er geen zin in heeft…

    • @gwnbmw: Echt typisch dit weer gelijk in de verdediging van IK HEB DE ALLER BESTE! Kom op man beide telefoons hebben problemen die niet bij iedereen voorkomen ik heb ook nog nooit problemen gehad met m’n camera maar geloof best dat andere dit hebben. Maar ik loop ook niet gelijk alles te verdedigen. accepteer gewoon dat je niet de perfecte telefoon hebt (ook android is niet perfect).

      • @autogeak: denk aan je bloeddruk…

        Hahaha dit soort onderzoeken. Geweldig. Het zorgt ervoor dat de congnitieve dissonantie in beide kampen uit de oren loopt. Altijd goed voor vermaak op saaie verjaardagsfeestjes: gooi een opmerking over dit soort dingen in de groep en “lean back and enjoy” muhahaha.

      • @autogeak: ik heb nog never nooit iemand gehoord die een w8woord onterecht krijgt geweigerd, niet op iphone niet op samsung, huawei of wat dan ook. apps crashen gebeurt wel vaak, maar ia meestal schuld van gebruiker… en ik zeg niet dat iphone de beste is, dat is alleen mijn voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *