iPhone’s restrictie-mode blijkt eenvoudig te omzeilen

Auteur: , Geen reacties
iPhone's iOS 12 restrictie-mode blijkt eenvoudig te omzeilen

Linksom of rechtsom valt software altijd wel voor de gek te houden.

Met iOS 11.4.1 introduceert Apple de USB Restricted Mode. Dit is verzonnen om te voorkomen dat ongeautoriseerde toegang tot je iOS-apparaat kan worden verschaft. De modus is naast iOS 11.4.1 ook te gebruiken met iOS 12 beta 2. Eén uur nadat de iPhone voor het laatst is ontgrendeld gaat de modus aan en is toegang tot het iOS-apparaat met een Lightning-kabel onmogelijk.

Beveiligingsbedrijf ElcomSoft heeft echter een manier gevonden om toch toegang te krijgen. Door het iOS-apparaat in een Lightning-adapter te steken is toegang krijgen wel mogelijk. Denk aan Apple’s Lightning naar USB 3 Camera Adapter (zie foto). Volgens ElcomSoft werkt de manier op zowel iOS 11.4.1 als iOS 12 beta 2.

De communicatie tussen een iOS-apparaat verschilt op welke manier het apparaat is verbonden met een kabel. Direct verbinden met een computer zorgt dus voor die vergrendeling, maar via een tussenweg (zoals een Lightning-accessoire), blijft toegang mogelijk. Het is aan Apple de taak om een fix te verzinnen voor dit probleem.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).