‘Irisscanner voor de Samsung Galaxy S5’

'Irisscanner voor de Samsung Galaxy S5'
Innig oogcontact zoeken met je Samsung-smartphone om hem te ontgrendelen, het zou met de Galaxy S5 wel eens realiteit kunnen worden.

Wanneer Samsung precies met een opvolger voor de Galaxy S4 komt is nog niet helemaal duidelijk. Sommige bronnen beweren dat het nieuwste vlaggenschip naar traditie gewoon in april wordt aangekondigd, andere berichten uit Korea hinten weer op een lancering in januari. Dat laten we dus nog even in het midden.

Het nieuwste gerucht over de S5 is dat Samsung hem een irisscanner meegeeft. Eigenlijk een uitbreiding van de gezichtsherkenning waarmee de S2 al was uitgerust, maar dan nu als inhaker op de Touch ID-vingerafdrukscanner van Apple en het soortgelijke systeem dat HTC in de One Max heeft toegepast.

Het onbevestigde verhaal is afkomstig van AndroidSaS, en lijkt ons iets om met een korreltje zout te nemen. Aan de andere kant: Samsung heeft al eens aangegeven momenteel niets in vingerafdrukscanners te zien voor smartphones en tablets, een scanner die de biometrische eigenschappen van de iris registreert en daarmee de telefoon unlocked of aankopen verifieert zou natuurlijk wel kunnen.

Wat we verder over de Galaxy S5 ‘weten’ is dat hij vermoedelijk een aluminium unibody krijgt en stof- en waterdicht wordt.

5 reacties

 1. Ben sowieso benieuwd wat de “volgende generatie” smartphones ons gaat brengen. Heb het idee dat we nu alles wel zo’n beetje hebben gezien.

   • @SCscreamGT2: Nja heb wel een idee; de smartphone wordt in de toekomst gewoon een assistent met softwarematige intelligentie. Elke phone is uit te breiden met sensoren zoals hartslagmeter etc.

    Hoe meer accessoires, hoe meer info.

    Sluit zelfs niet uit dat er een soort sensor in je toilet te plaatsen is die na je bezoek je urine gaat scannen en na een minuut er info op je scherm komt of je geen enge ziektes hebt, of dat je meer van een bepaald type eten moet nemen.

 2. Ik snap best de noodzaak voor betere identificatie methoden. Zou fijn zijn als we irisscanner zouden gebruiken als identificatie middel voor legitimatie. Een irisafdruk laat je immers niet achter op een plaats delict, en vingerafdruk zou echter wel kunnen. Maar hey, misschien wilt de overheid juist het volk als een potentieel verdachte kunnen traceren m.b.v. vingerafdrukken.
  Vooralsnog vind ik biometrische identificatie bij smartphones behoorlijk overdone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *