Iron Man 3 is de eerste 4DX film voor Japan

Iron Man 3
Japan heeft sinds kort ook een bioscooptheater dat is uitgerust met de zogeheten “4DX motion picture technology”. Iron Man 3 zal voor de Japanners de allereerste 4DX film zijn. Men heeft in Japan voor Iron Man 3 gekozen omdat het een film moet zijn waarbij de techniek ten volste tot z’n recht kan komen.

4DX is een techniek ontwikkeld door een Zuid Koreaanse bioscoopketen. Een extra dimensie zorgt voor een ultieme bioscoopervaring. Denk daarbij aan zaken als vibrerende stoelen, techniek om de luchtvochtigheid te verhogen, rook, mist, stroboscoop verlichting, zeepbellen en zo’n 1.000 verschillende geurstoffen.

In 2009 had het Zuid Koreaanse Seoul de primeur met het eerste 4DX theater waarbij de film Avatar vertoond werd. Ondertussen is het aantal 4DX bioscopen verder uitgebreid in Zuid Korea, China, Israël, Thailand, Rusland, Mexico, Brazilië, Peru, Hongarije en Japan. Ook Maleisië en Chili staan op de planning.

In Nederland wordt in de attractie Pandadroom van de Efteling een 4D-film vertoont (geen officieel 4DX). Deze attractie is opgezet in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en gaat over het broeikaseffect, vissen met sleepnetten en kap van oerbossen. Een andere Nederlandse 4D-bioscoop is in het Harderwijkse Dolfinarium.

In Nederland gaat Iron Man 3 vanaf woensdag 24 april in première in 3D. Je zult ‘m over een poosje ook wel kunnen downloaden, maar deze film wil je natuurlijk gewoon in de bioscoop zien.

[gv data=”-xFDIKzhzTc”][/gv]

Een geweldige samenvatting om deel 1 + 2 + The Avengers weer even op te frissen.

[gv data=”UKcN0Yti440″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Als ik er de euro’s voor zou hebben, was ik even heen en weer naar Japan gevlogen om Iron Man 3 in 4DX te bekijken. Ik vind deze films geweldig. Perfecte combinatie van actie, special effects, tech en humor.

  2. @rotarypowah: Nu nog vibrerende stoelen, luchtvochtigheidsregelaar, rook, mist en stroboscoop verlichting en je kan de rechten van de film naar Nederland halen. In je huiskamer, natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *