Wordt 32GB de nieuwe standaard bij Apple?

iPhone 6 Plus
Volgens de analisten van TrendForce stapt Apple binnenkort van het 16GB instapmodel af. 32GB word de nieuwe standaard.

Dit nieuwe systeem zou al worden toegepast bij de lancering van de nieuwe iPhone 6S, als we de analisten mogen geloven. Apple is vorig jaar afgestapt van de verkoop van 32GB apparaten. Als je nu een Apple product aanschaft heb je de keuze uit 16, 64 of 128GB. De 16 gaat dus vervangen worden voor 32. Of hiermee Apple ook 100 euro bovenop de verkoopprijs gaat doen is niet bekend. Steeds meer nieuwe apps eisen meer MB’s van je toestel en ook het maken van filmpjes vreet geheugen. Als de iPhone 6S en 6S Plus inderdaad die nieuwe camera krijgt is het te verwachten dat deze meer MB per seconde filmt. Logisch dus dat 16GB uit het schap verdwijnt.

In augustus maken we kennis met de nieuwe iPhone en dan weten we of alle geruchten kloppen. Met het oog op de concurrentie zou het geen onlogische stap zijn van Apple.

Nog geen reacties

   • @bofkont: Je zegt elke keer maar hetzelfde, zonder noemenswaardige onderbouwing. En dan doel ik vooral op het consequent recyclen van de term “hater”.

    Het is gewoon een feit dat Apple een behoorlijke marge doorrekent op upgrades, en ze kunnen dat blijven doen door een versleuteling die niet op een normale hdd of ssd zit. Daardoor wordt de Apple gebruiker gedwongen om te veel te betalen voor hetzelfde, natuurlijk speelt daar ook vaak een gevoel in mee dat de concurrentie goedkope rommel is. Kan me ergens vaag herinneren dat iemand eens Corsair geheugen in zijn MBP had gestopt, en dat dat gewoon werkte. Nu lijkt het me ook lastig om werkgeheugen te versleutelen. Ervan uitgaande dat dat gewoon werkt, betaal je voor geheugen met exact dezelfde specificaties, zeg eens 16gb, zo 100 euro minder. Dan noem mij maar een hater en dok lekker die 100 euro, zal mij een zorg zijn… Voor die 100 euro ga ik me wel lekker bezatten in een discotheek, dat is net zo goed weggeworpen geld. Maar dan heb je wel een avondje plezier gehad en verdwijnt het niet klakkeloos in de zakken van Apple.

    Nu is de kans groot dat Apple hun iPhones anders positioneert en het 32gb model de plaats van het 16gb model inneemt voor dezelfde prijs. Dat zou getuige de technische vooruitgang en dalende inkoopkosten een logische gang van zaken zijn. Maar getuige het verleden van Apple zou ik er niet op rekenen. Niet dat iemand er mee zal zitten overigens, maar imo blijft het gewoon oplichten.

    Dat maakt de apparatuur er niet minder om, en ik heb ook geen “hetze” jegens Apple. Waar ik wel een “hetze” tegen heb, is de overtuiging van Apple-eigenaren dat Apple het beste is. Als je dan in discussie gaat ben je al snel een “hater”, ook al voer je tientallen argumenten op ze blijven maar “hater” en “Apple is het beste” roepen, zonder ook maar te proberen enige argumentatie voor hun uitspraken te leveren.

    Het levert totaal niks op, alleen maar irritant geschreeuw van Apple eigenaren die niet van ophouden weten. Mijn advies aan jou is dan ook je er niet aan te irriteren. Ik ben nu eenmaal thuis in de materie en werk al jaren als hobby met computers, help mensen met hun problemen, handel er op kleine schaal in enzovoorts. Mij zul je niet snel met Apple zien omdat je er vrijwel niets mee kan aanvangen op het gebied van hobby. Daarnaast wil ik niet vastzitten aan Apple via iOS oid, vandaar dat ik Android gebruik ivm google en de toegankelijkheid van het gehele systeem via een simpel usb kabeltje.

    Toch weer een heel verhaal neergetypt, die schijt reclameblokken ook… En die laptop lijkt ook maar niet leeg te raken, die redt makkelijk 8 uur op een acculading, en het is geen Macbook. Wederom een bewijs dat alles rond Apple vooral een roze wolk…

    En om even op dat laatste terug te komen, op het moment is het weer behoorlijk rustig, al was dat meer als grap bedoeld. Het is niet zo dat je 24/7 met studeren bezig bent. Maar dat zijn triviale zaken.

    • @frietjemet: Tja die discussie werkt andersom net zo goed met android fanboys die hun waar verdedigen. Kijk maar naar jou 🙂

     Uiteraard heeft Apple goede marges, maar dat is met samsung en andere high end aanbieders hetzelfde tegenwoordig.

    • @frietjemet: Ik vind dat met auto’s ook. De goedkoopste nieuwe auto zit altijd zo rond de 9/10k euro. Vroegah zat de goedkoopste nieuwe auto zo ongeveer rond de 9/10k gulden.

     Hebben we geen goedkopere en efficiëntere manier gevonden om auto’s te fabriceren? Zijn de elektronica die in zo’n auto gaan allemaal maatwerk, die door de vakmannen van Patek Philippe met goudsoldeer en liefde in elkaar worden gezet? Komt het kunstleer van de moderne auto van een kunstzinnige kunstkoe die gemasseerd is en alleen op de vrije uitloop heeft gestaan? Neen. En toch worden die dingen steeds duurder. Net als Apple producten. 2799 euro voor een 15″ laptop -_-

 1. Zal de standaard wel worden idd. Voor de 64Gb rekenen ze nu ook “maar” €100,- terwijl dat eerst €200,- was.

  De upgrade prijzen zijn altijd +€100,- geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *