Is de 16″ MacBook Pro weer vertraagd door toetsenbordproblemen?

apple-macbook-pro-butterfly-toetsenbord
Oplossing lijkt niet vernieuwend maar juist retro (alweer)…

De toetsenborden van de MacBook Pro zijn een enorm probleemkind voor Apple. Het zogenaamde ‘vlindermechanisme’ zorgde voor een eindeloze stroom problemen. Ook de vernieuwde versie kon de gebruikers niet tevreden stemmen.

Apple kondigde dan ook aan met nieuwe technieken te komen. Daarnaast was de verwachting dat de 16″ MacBook Pro dit najaar gelanceerd zou worden. Sterker nog, volgens sommige bronnen had zelfs vanochtend zover moeten zijn. Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo zijn die plannen van de baan. Dit omdat Apple voor 2020 het hele MacBook-programma wil vernieuwen en dan ook direct de techniek voor de toetsenborden wil veranderen. De nieuwe MacBooks zouden dan centraal komen te staan tijdens het WWDC in juni 2020 of op een apart evenement een maand later. Het Taiwanese bedrijf Wistron schijnt inmiddels als leverancier van de toetsenborden aangewezen te zijn.

Daarmee blijft natuurlijk de hamvraag over hoe Apple het probleem van de toetsenborden aan wil pakken. Denkend aan de glorietijden van Steve Jobs gaan de gedachten langzaam naar innovatie, spektakel en wat verrassends. Helaas ligt die tijd steeds verder achter ons. Apple kiest namelijk voor… het schaarmechanisme. Dit is niet alleen een standaardmechanisme voor veel andere merken. Apple nam namelijk zelf in 2015 al afscheid van de schaarmechaniek ten behoeve van de vlindertechniek. We gaan dus, hoewel er ongetwijfeld wat getweakt zal worden, wellicht op dit gebied eerder terug in de tijd dan vooruit.

Het blijft spannend om te zien of andere innovaties de ongetwijfeld pittige prijzen van de MacBooks zullen kunnen rechtvaardigen.

Bron: MacRumors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *