Is de Apple Watch een flop of valt het wel mee?

Auteur: , 11 Reacties
Nog steeds weinig animo voor smartwatches

Er lijkt nog steeds weinig animo te zijn voor smartwatches. Toch is er een speler die de helft van de smartwatchmarkt in handen heeft.

Volgens Juniper Research is het de Apple Watch gelukt om het afgelopen jaar de helft van de smartwatchmarkt te veroveren. Je vraagt je dan misschien af hoe groot die markt is, aangezien de smartwatches nog niet erg lijken aan te slaan. Als we marktonderzoeker IDC moeten geloven bestaat de smartwatchmarkt uit 21,3 miljoen exemplaren. Fitnesstrackers zijn overigens niet meegeteld.

Volgens de laatste schattingen is de Apple Watch tijdens de feestdagen zo’n 5,5 miljoen keer verkocht. Ook Samsung bracht eind afgelopen jaar een nieuwe smartwatch uit: de Gear S2. Toch lukte het niet om de verkoopcijfers van Apple te evenaren en als Juniper gelijk krijgt komt daar op dit moment weinig verandering in. Er lijkt gewoonweg nog geen markt voor smartwatches te zijn, waardoor gebruikers weinig aanleiding hebben om er eentje aan te schaffen.11 reacties

Wat een rare conclusie weer, er zijn in totaal dus meer dan 21 miljoen Smartwatches verkocht maar toch concluderen jullie dat er nog geen markt voor is?

21,3 miljoen exemplaren is gigantisch voor een nieuwe product groep.
@Donstil: Het is de vraag of de markt groeiende is. Ik geloof van niet. Iedereen moest een smartphone of tablet hebben. Dat is met de smartwatch wel anders.
@arnold_jansma: Dat dacht men in het begin met GSMs ook. ‘als iedereen een GSM heeft.. is de markt verzadigd en is het klaar’ Je ziet hoe dat nu gelopen is.
Ik denk dat men ook gewoon om de zoveel tijd een nieuwe smartwatch wilt (want nieuw is beter enzo)
Volgens mij is de smartwatch een gadget waarvan je het nut niet zo in ziet (ik tenminste niet) maar als je er eenmaal één hebt, je niet meer zonder kan. Eenmaal klant is altijd klant. Ben benieuwd hoe het er over een paar jaar uit ziet.
@Erik09: heb zo’n ding gekocht, er een week mee rondgelopen en nu ligt’ie thuis stof te verzamelen. En ik ben niet de enige…
En toch iedereen die ik ken met een Apple Watch, Galaxy Gear (1) of Pebble (steel) is superblij en wil niet meer terug naar een tijdperk zonder.
Toch twijfel ik zelf ook nog over de meerwaarde. Als ze goedkoper waren, had ik het al zeker geprobeerd. De prijs houdt mij nu nog tegen.
Daarnaast vindt ik het fijn om te wisselen van horloges (analoge), verschillende modellen en kleuren bij mijn outfit. Natuurlijk kun je bij sommige modellen eenvoudig wisselen van bandjes, maar de stijl van het horloge blijft toch gelijk… Of ik moet ze beiden tegelijkertijd gaan dragen (smartwatch en analoog).
Al met al ben ik er nog niet uit, maar hoor ik heel veel positieve verhalen.
ik gebruik zelf aan maanden de Xiaomi miband,
geen watch, maar een wristband zonder display.

reden: hij trilt en heeft een subtiel ledje bij inkomende berichten/telefoontjes. nu mis ik ze niet meer.
overigens gaat de battery makkelijk 20-30 dagen mee, en kostte hij inclusief reservebandje en verzendkosten nog geen 20,-

kwaliteit is zeer goed voor een apparaat dat zoveel doet, in zo’n kleine behuizing, voor zo’n laag bedrag.
@lolindir: Bedankt voor de tip. Heb er mij net één besteld :-) .
Vreemd, ik heb nog steeds nog nooit iemand met een Apple watch gezien. Zal wel aan mij liggen.
Smartwatches missen nog een echte killer app, ik denk dat iedereen zich wel kan voorstellen dat het een handig apparaat is, maar je moet echt functie er aan toevoegen die zo geweldig is dat het bijna onmisbaar wordt, zoals de spreadsheet dat was bij pc’s.Ik heb zelf overigens sinds kort een fitbit. Call notificaties vind ik handig verder gebruik ik ‘m als fitness tracker.
Ik wil écht nooit meer zonder mijn Apple watch..
De notificaties zijn duidelijk, en handig.. Reageren op berichten doe je met dicteren, werkt echt perfekt.
Niet meer steeds je telefoon hoeven pakken om te kijken of je mail oid hebt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).