Is de iPhone 7 het rennen naar de winkel waard?

Is de iphone 7 het rennen naar de winkel waard
Natuurlijk stonden er vandaag weer rijen voor de Apple Store om de iPhone 7 te kunnen bemachtigen. Maar is dat eigenlijk wel terecht? Is de iPhone echt een musthave?

Onze collega’s van Techradar hebben het nieuwste toestel van Apple al flink onder handen genomen. En niet geheel verrassend is hun oordeel niet al te positief. ‘Als dit de iPhone 6s was geweest, was het zeker de telefoon van het jaar geweest. Maar nu blijft het toch vooral een te minimale verbetering waardoor de 6s ineens een goedkoper en uiterst aantrekkelijk alternatief wordt.’

Voordelen iPhone 7

Techradar is positief over de camera. ‘Maakt ook goede foto’s bij slecht licht’ Ook dat de iPhone 7 nu eindelijk ‘spetterdicht’ is kan de Amerikanen bekoren. Ook het feit dat de minimale opslagcapaciteit 32 GB is vinden ze positief.

Nadelen iPhone 7

Het toestel is nauwelijks qua design veranderd. De telefoon heeft nog steeds een batterijduur waar je nauwelijks van onder de indruk kan raken en er zitten geen echte vernieuwingen in. Dat was collega Motorola trouwens ook al opgevallen. In een blog steken ze de draak met de iPhone 7.

Techradar heeft uiteraard ook een mening over de Airpods en het verdwijnen van de koptelefooningang. ‘De Airpods zijn idioot duur. En net als de gewone pods vallen ze nog al makkelijk uit je oor.’ Dat levert al behoorlijk wat parodiën op.

Tenslotte is Techradar wel enthousiast over de nieuw homeknop. In dit filmpje zie je in een paar minuten de review:

[gv data=”Y8nn0a2XNNs”][/gv]

9 reacties

  1. Deze artikeltjes lees je al sinds de 3gs. Update’s vallen altijd tegen als je het vergelijkt met het model ervoor. Maar het is ook absurt om elk jaar een nieuwe telefoon te kopen. Dat doe je ook niet met een tablet, tv of een computer. De vorige Iphone had als verbetering Force touch en viel ook tegen omdat het 16gb als instapmodel heeft. En volgend jaar zal die er oets anders uit zien maar voor de rest zal er ook weinig veranderen dus kan dit artikel weer geplaatst worden

  2. Ach, ik kan een week of 2 langer wachten op mijn bestelde 7. Dus voor heel wat mensen zal ‘ie toch de moeite zijn. En zelfde uiterlijk, wat verwacht je dan? Driehoekige of ronde toestellen? Smartphones zullen nog een hele tijd dezelfde basisvorm hebben. Samsungs lijken ook allemaal op elkaar en gebruiken ook al jaren haast dezelfde homeknop. Haters gonna hate.

  3. Gisteren gehaald …. en redelijk vernieuwend ten opzichte van mijn 6 al vind ik ut zelf.

    * supersnel
    * zwart ( toch een beetje nieuw uitelijk ? )
    * 16gb meer
    * super camera
    * perfecte homeknop ( en wel 10 hele seconden moeten wennen )
    * 3d touch
    * feedback motor
    * helderder scherm
    * “he siri” werkt zonder kabel
    * betere batterij ( nu op 73% en vanaf 08.00 aant rommelen ).

    Onbrekende headphone jack …. geen probleem. Meegeleverde set is prima … en zal weinig laden en luisteren tegelijk. Had al een bluetooth setje trouwens

    Met een 6S zou ik nog een jaartje wachten …. maar prima upgrade voor 6 sn ouder !

    Met een 6S is upgraden waarschijnlijk niet nodig …. maar 6 en ouder is het zeker waard denk ik.

  4. Ow en dat vergat ik :

    * 2e speaker in landscape
    * waterdicht

    Toch aardig wat puntjes die het waard maken lijkt me.
    Er zijn trouwens heel wat positive reviews te vinden hoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *