Is de iPod ten dode opgeschreven?

iPod Nano
Apple lijkt de iPod langzaam maar zeker de nek om te draaien. De Nano en de Shuffle verdwijnen, dus de Touch blijft als enige over.

Apple verdiende de afgelopen vijftien jaar miljarden met de verkoop van iPods. Sterker nog: zonder de iPod was ook de iPhone er waarschijnlijk nooit gekomen. Toch is de muziekspeler lang zo interessant niet meer, omdat elke telefoon tegenwoordig muziek af kan spelen.

De iPod Touch blijft bestaan in zijn huidige vorm, al is-ie qua prijs wel een stukje aantrekkelijker geworden. Voor 229 euro heb je 32GB opslagruimte en voor 110 euro meer kun je 128GB volplempen met muziek. Daarvoor kreeg je maar de helft van de opslagruimte voor hetzelfde geld.

Apple liet in een verklaring aan Bloomberg weten dat het iPod-aanbod vooral versimpeld wordt. Vragen over de toekomt van de iPod werden echter niet beantwoord, dus het is nog niet duidelijk hoe lang we nog van dit muziekicoon kunnen genieten…

Eén reactie

  1. Heb me zojuist weer vreselijk zitten ergeren over een nieuwsitem op Radio 1 over de eerste I-pod. Er werden en worden allemaal eigenschappen aan de I-pod, en aan Apple producten in het algemeen, toe geschreven die gewoon niet waar zijn. Het was niet de eerste MP3 speler, het had niet de grootste capaciteit en het was niet de makkelijkste om muziek op te laden, en het had ook niet het beste geluid. De interface van de eerste I-pod was briljant. En dat is waar Apple in uitblinkt. Ze maakt techniek benaderbaar voor een groot publiek. Jammer genoeg heeft is dat grote publiek de ontwikkeling van de MP3 speler en de smartphone, for that matter, pas gaan volgen toen Apple zich er mee ging bemoeien en heeft daardoor de ontwikkeling die daaraan vooraf ging niet goed meegekregen. Denk ik. Ik kan anders niet verklaren waarom zelfs tech journalisten van Radio 1 blind dit soort verhalen vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *