Is de Microsoft Surface Duo de eerste toffe vouwbare phone?

Auteur: , 8 Reacties
Verrassing!

Microsoft komt plotseling met een aangename verrassing!

Samsung is in meerdere opzichten het merk dat de gigantische hype en het daaropvolgende sterven van de hype op zijn naam mag schrijven en ook Huawei deed een poging maar moest hun toestel daaropvolgend meermaals uitstellen. Zou het kunnen dat Microsoft (met een iets minder revolutionair design) de nodige tussenstap heeft genomen in het vouwbare smartphone-segment.

Microsoft is nooit een kei geweest in het smartphone-segment, maar met de Surface Duo zou daar wel eens verandering in kunnen komen. Het is niet per se een opvouwbare smartphone (met een flexibel scherm) maar meer een tablet met een scharnier in het midden. Je hebt dus geen ‘groot scherm’ dat door midden vouwt, maar twee kleinere schermen die samen een geheel vormen. Je kunt er simpelweg meerdere apps op open laten staan, maar een echte vervanger van een tablet is het nog niet.

Het toestel bevat twee 5.6-inch-displays die bij elkaar gehouden worden met een 360-graden scharnier. Je kunt het scherm dus niet alleen dubbelvouwen, maar ook helemaal ‘omvouwen’ om een traditioneel 5.6-inch toestel te krijgen. Zo is de Surface Duo in elk geval gemakkelijker vast te houden..

Tevens weten we dat de vouwbare phablet een Snapdragon 855 meekrijgt. Verder zijn er weinig details bekend over het toestel, maar het lijkt erop dat Microsoft het zichzelf relatief makkelijk heeft gemaakt. Het scharnier ziet er simpel en duurzaam uit en de displays zijn conventioneel; niets wat tijdens de review-periode al kapot kan gaan in elk geval.

De Surface Duo komt tijdens de feestdagen van 2020 uit, wat misschien een beetje laat is. Niet alleen zullen we dan al genoeg weten over de volgende Galaxy Fold (en concurrenten) maar dan is de Snapdragon 855 ook alweer een generatie oud. Aan de andere kant, de Amerikanen zeggen ‘if it ain’t broke, don’t fix it’ en als het niet zozeer kapot kan, hoef je het niet eens te repareren!

Microsoft kwam daarnaast met allerlei andere producten die al eerder lekten. Hier check je een samenvatting van al die gadgets.8 reacties

Kijk, dat lijkt er meer op.
kansloos. een verouderd toestel op de markt brengen en dan verwachten dat mensen hem wel kopen omdat ie vouwt? heb nu n galaxy s7 edge en ga gewoon keurig wachten tot de 2e generatie galaxy fold. (2e generatie omdat ik dan een toestel zonder kinderziektes krijg) die microsoft duo surface is trouwens gewoon een conventionele
@pietjes: Ik zie vele positieve reacties en het is duidelijk dat het niet 1 groot scherm is maar voor productie is dat ook niet altijd nodig.
Dit is geen youtube, PUBG, of Netflix tool maar meer een directie smartphone waar je veel meer mee kan dan met wat we nu hebben.
ik zie hier zeker een markt voor en je hoeft je niet druk te maken over krasbaar plastic. folding systeem dat je in een steriele ruimte moet gebruiken ivm zand en dergelijk die nu funest zijn voor de Fold.
Ja 2e gen fold. Leuk verhaal maar totdat men extreem buigbaar glas heeft blijft het lastig en vergeet niet dat de Fold nu al niet te betalen is en de 2e gen zeer zeker niet.

Ik vind dit alles behalve kansloos. Zeker als MS zich ook nog eens op software/apps gaat storten dan komt het echt goed.
@turbobrick: ik zie het nog steeds niet gebeuren. het voegt gewoon niks toe. als n 2e scherm voor tijdens het bellen ofzo is het misschien 1 keertje handig. maarja, binnen 5 seconden heb je een werkende laptop als 2e scherm. blijft een gimmick van 1000 duro die in 99% van de tijd onnocig veel ruimte in beslag neemt en in 1% van de tijd iets doet
@pietjes: Dit is niet voor de gewone gebruikers. Bellen doen de meesten al helemaal niet en als ze dat doen dan kan dat prima via BT en hoef je niet persee een grote phone vast te houden.

Dit is iets voor de echte Geeks, game freaks, en managers, directie leden en dergelijke die veel office zaken doen.
@turbobrick: wat heeft een gamer aan 2 halve schermen? en een directeur? wat gaat hij ermee doen? als 2e scherm gebruiken tijdens t typen van een mailtje? oh nee, de laptop staat al aan in 5 seconden en is 10× zo makkelijk om te gebruiken. daarnaast heeft elk directie lid al jaren een ipad. zelfs onze belastingdienst geeft medewerkers een telefoon, laptop en ipad. zo’n telefoon is gewoon overbodig.
@pietjes: ja dat vond men ook van de 5 a 6 inch schermen.
Draadloos laden was een gimmick, QHD schermen, 90+ Hz refresh rate, en ga zo maar door.

Allemaal gelul totdat het er is.

Feit dat jij het niet gebruikt en alles met een iPhone 5S of een andere 2012 toestel kan doen betekent niet dat de consument er geen behoefte aan heeft.

Kijk naar de Fold, totaal uitverkocht en dat VER boven de verwachte prijs.
de rest: smartphone met een extra monitor. je kan geen films kijken op groot scherm of een spel spelen. ook t lezen van n boek gaat op half scherm kut. dus waarom zou je m kopen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).