Is de opvouwbare tablet de volgende stap in de evolutie?

Interessant
Volgens Microsoft wel.

2019 wordt hoogstwaarschijnlijk het jaar van de opvouwbare smartphone, maar krijgen we dan ook allemaal opvouwbare tablets te zien? Als het aan Microsoft ligt wel, want het Amerikaanse bedrijf werkt volgens geruchten aan een opvouwbaar tablet. Dat niet alleen, er komt een nieuwe besturingssysteem voor die potentiële gadget.

Dat laatste onthult Petri op basis van code in de SDK van Windows. Windows Lite zou een veel lichtere versie van Windows zijn die moet concurreren met Chrome OS. Google’s besturingssysteem zorgt al sinds de release zo’n 7 jaar geleden voor verdeling bij gebruikers. De een vindt het fijn, de ander totaal niet intuïtief. Microsoft wil een beetje profiteren van die verdeeldheid.

Althans, dat probeerde Bill Gates’ bedrijf al eerder, maar Windows 10S was in vele opzichten een flop. Het afgeslankte Windows 10 werd dan ook vooral gebruikt voor het onderwijs en was zeer beperkend voor de gebruiker omdat hij eigenlijk alleen Microsoft-applicaties kan gebruiken. Een fatsoenlijke ingekookte versie van Windows 10 zou dus geen gek idee zijn.

Maar dat OS komt waarschijnlijk in eerste instantie niet naar de gemiddelde Windows tablet, want volgens WindowsCentral werkt Microsoft mogelijk aan meerdere opvouwbare tablets. Volgens insiders is Microsoft in elk geval al een jaar bezig met de technologie en zou het gaan om toestellen die opvouwbaar zijn, maar wel met twee losse schermen werken.

Er ontstaat dus een onderscheid tussen verschillende opvouwbare smartphones en tablets. Enerzijds heb je Samsung’s veelbesproken toestel met een flexibel scherm dat een tablet is maar ook een smartphones. Dan heb je een recent patent van Samsung; een tablet dat op een ingenieuze wijze met twee schermen is opgebouwd.

En nu blijkt Windows dus ook aan een tablet met twee schermen te werken. Persoonlijk ben ik een beetje sceptisch over dit concept, afhankelijk van hoe groot de afstand tussen de twee schermen is wanneer het toestel is opengeklapt. In het najaar van 2019 zouden we meer informatie krijgen over Microsoft’s nieuwe product. Waarschijnlijk zijn er voor die tijd al andere fabrikanten op deze hypetrain gesprongen.

Foto @David Breyer

2 reacties

  1. Wellicht .. Wie weet …
    5 jaar geleden werd er ook gelachen om phablets en vrijwel iedereen zat er niet op te wachten terwijl ondertussen een 6 inch scherm helemaal niks spannends meer is en steeds meer vlagschepen richting de 7 inch kruipen.
    Steeds minder bezel hebben er wel aan bij gedragen dat de telefoon qua formaat ansich niet dramatisch is gegroeid en het werkzaam is gebleven voor de meesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *