Is de Windows Phone nu echt dood?

De Windows Phone is doodDe wereldwijde verkoop van smartphones is in de laatste drie maanden met 4 procent gestegen. Toch geldt dat niet voor Microsoft’s Windows Phone.

De verkoop van de Windows Phones daalde, waardoor Microsoft minder dan één procent marktaandeel overhoudt. Volgens Gartner verkocht Microsoft zo’n 2,4 miljoen Windows Phones in het laatste kwartaal. Dat is een marktaandeel van 0,7 procent. In het eerste kwartaal van vorig jaar lag dat aandeel nog op 2,5 procent.

De dalende verkoopcijfers zijn eenvoudig te verklaren: Microsoft brengt nauwelijks nieuwe Lumia-toestellen uit. De Lumia 950 en 950 XL sloegen daarnaast niet aan bij het grote publiek. Het lijkt er zelfs op dat er helemaal geen nieuwe Lumia-toestellen meer komen. Volgens de laatste geruchten komt Microsoft pas in 2017 met een nieuwe toestel, dan onder de merknaam Surface.

Het is nog onduidelijk wat er met Windows Phone gaat gebeuren. Microsoft wil dat andere smartphonefabrikanten aan de slag gaan met het mobiele besturingssysteem, maar daar komt vooralsnog weinig van terecht. Sterker nog: 95 procent van alle verkochte Windows Phones is een Lumia. Als het Microsoft al niet lukt om deze toestellen aan de man te brengen, dan is het zo goed als ondenkbaar dat andere fabrikanten er wel in willen investeren.

Nog geen reacties

 1. komt omdat ze met WP10 zichzelf in de voet hebben geschoten. De 8.1 is veel beter.
  WP10 zit vol bugs, en dat zou eigenlijk niet mogen voor een bedrijf als microsoft (idem voor W10)
  -apps sluiten zich random af, wat zeer irritant is als je bijvoorbeeld de GPS op hebt staan
  -fouten in weergave als je muziek afspeelt
  -bijna alle apps zuigen (je kan met Messenger app nog niet de helft van wat je kan met Messenger op android)
  -weinig apps: snapchat is de grootste misser

  Voordelen:
  -energiezuinig
  -goede camerakwaliteit met goede software
  -ideale combo met OneDrive (die enorm gaat verkleinen qua capaciteit???!)
  -mooie integratie van kalender en mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *