Is de Xiaomi Mi Mix Alpha P de smartphone van de toekomst? [video]

xiaomi-mi-mix-alpha-p-compleet
Nokia en Xiaomi vormen basis voor volgende generatie foldables.

Inmiddels komen er steeds meer vouwbare smartphones op de markt. We zien verticale (Motorola) en horizontale (Samsung) vouwschermen en zelfs een scherm aan de buitenkant van de smartphone (Xiaomi).

Deze mogelijkheden leiden natuurlijk tot creativiteit en inmiddels worden de gedachten gesmeed voor een opvolger van de huidige generatie vouwbare mobiele telefoons. Zo maakte ontwerper een smartphone die optimale flexibiliteit biedt. Deze smartphone is namelijk niet één maar twee keer uit te klappen. De smalste modus is de compacte modus. Deze is gebaseerd op de vormgeving van de Nokia 7820. Dit model uit 2005 kreeg als bijnaam, vanwege zijn smalle uiterlijk, de ‘lipstick’. Hoewel het model toen enthousiast ontvangen werd en innovatieprijzen won is het daarna in vergetelheid geraakt, dat wil zeggen tot nu.

Wanneer je de smartphone dan één keer uitvouwt krijg je qua model de reguliere smartphone, zoals veel ontwerpers dit toepassen. In deze modus kun je dan ook de camera gebruiken.

Vervolgens biedt het design de mogelijkheid om het scherm nog een keer uit te vouwen. ALs je het scherm in totaal 4 keer uitgevouwen hebt kun je van een beeldscherm van 8 inch genieten.

Xiaomi-mi-mix-alpha-p

Natuurlijk kun je jezelf afvragen wat de toegevoegde waarde van zo’n groot scherm zou zijn, al hebben wij wel een toepassing in gedachten. Daarnaast is de vraag hoe kwetsbaar zo’n smartphone zou worden als de Samsung Galaxy Fold al zo’n probleem gaf. Het positieve is dat men door het scroll-systeem (de P in de naam staat onder meer voor papyrus) het scherm uitrolt in plaats van scharniert.

Helaas is het maar de vraag of we deze hypothetische vragen ooit in de praktijk zullen kunnen toetsen. Deze smartphone is namelijk een fictief ontwerp van de ontwerper Batyrkhan Bayaliev. Inmiddels verspreidt het ontwerp zich razendsnel over internet, zowel bij sites over smartphones als sites over design. We kunnen er dus wel vanuit gaan dat één of meerdere smartphonefabrikanten hier serieus naar zullen kijken. Zou de naam, die de ontwerper verzon, een hint zijn?

In deze video zie je nog veel meer mooie beelden van dit bijzondere ontwerp.

[gv data=”zDZh6ergBDA”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *