Is Destiny op ‘oude’ consoles nog de moeite waard?

Auteur: , Geen reacties
Destiny

Nu de open bèta van Destiny in volle gang is, kunnen we goed zien hoe de nieuwe consoles het doen vergeleken met hun bejaarde voorgangers.

Destiny, de nieuwe shooter van Bungie (de makers van de eerste Halo-games) lijkt een groot succes te worden. Dat mag ook wel, want met een budget van 500 miljoen dollar kan een mogelijke flop grote gevolgen hebben. Misschien dat uitgever Activision daarom gekozen heeft om Destiny ook maar op de last-gen consoles uit te brengen, omdat het publiek dat een PlayStation 3 of Xbox 360 in huis heeft staan op dit moment een stuk groter is dan de gamers die al een PS4 of Xbox One hebben.

PS3 vs PS4
Digital Foundry zette bovenstaande vergelijkingsvideo in elkaar om te zien hoe de PlayStation 3 het doet vergeleken met de nieuwe PS4. Wat opvalt is dat het spel grotendeels hetzelfde speelt, maar dat er op grafisch gebied (logischerwijs) wel wat concessies gedaan zijn. De beelden zijn wat minder scherp en details op de grond zoals gras en stenen ontbreken soms. Ook de indrukwekkende schaduwen die we op de PlayStation 4 langs zien komen, zijn minder aanwezig op de PS3.

Het formaat van de levels en ook het aantal vijanden dat tegelijk op je scherm te zien is, lijkt bij beide versies hetzelfde te zijn. Een indrukwekkende prestatie, zeker als je nagaat dat de PlayStation 3 alweer acht jaar oud is. Ook wat framerate betreft presteert de PS3 prima. Onderstaande video laat zien hoe het begin van de game er uitziet op de twee consoles van Sony, met onderin een balkje waarin de framerate wordt gemeten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).