Is deze webbrowser met gratis proxy de beste?

Auteur: , 2 Reacties
Lekker hoor

De proxy zit ingebouwd in de browser zelf.

Hoewel Opera zich niet per se ‘de grootste browser’ mag noemen, kunnen we de unieke internet-tool prijzen voor de unieke features die het biedt. Niet alleen krijg je allemaal relatief exclusieve opties bij de browser, je kunt sinds kort ook grotendeels anoniem internetten op je smartphone.

Opera staat al een tijdje bekend om zijn handige ingebouwde VPN-feature maar dat was tot voor kort alleen weggelegd voor PC-gebruikers. Althans, op de smartphone moesten gebruikers een aparte app downloaden om gedeeltelijk anoniem te browsen.

De energiezuinige browser hevelt de ingebouwde proxy-dienst (niet de VPN) over naar hun smartphone-versie. Op deze manier kun je dus – zonder een externe app te downloaden – gemakkelijk regioblokkades omzeilen. In de instellingen van de browser zet je een schuifje aan en voilà, je browset plotseling vanuit Europa, Amerika of Azië.

Het Noorse bedrijf is niet de enige die proxy- en VPN-diensten aanbiedt via hun broswer, maar dat de dienst ingebouwd in de broswer zelf is, is wel bijzonder. Met de grootste browser, Chrome, moet je bijvoorbeeld extensies downloaden om van een dergelijke service gebruik te maken.

Vooralsnog is de functie van Opera in beta voor Android. Wanneer de volledige feature wordt uitgerold en of de feature ook naar iOS komt is nog niet bekend.

Lees ook: Deze internetbrowser komt met een crypto wallet2 reacties

Proxy en vpn zijn niet hetzelfde.
@ffw88: daarom heb ik “(niet de VPN)” toegevoegd ;) Op welke plek in het artikel vind je dat ik de termen nog door elkaar haal, dan pas ik het aan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).