Is dit bedrijf een front voor de Apple Car?

Faraday Future
De nieuwe autofabrikant Faraday zou in 2017 zijn eerste voertuig op de markt willen brengen en zegt 15% verder te komen op een tank dan de Tesla Model S. Maar waar komt dit bedrijf opeens vandaan?

Faraday Future zou volgens geruchten van plan zijn een miljard dollar uit te geven aan het bouwen van een fabriek, die in Californië, Nevada of Georgia terecht zou moeten komen. Er werken 400 mensen en er komen er elke week zo’n tien nieuwe werknemers bij.

Wat je nu zou verwachten is dat een bedrijf met zulke grootse plannen gedetailleerde toekomstplaatjes zo schetsen, maar dat is juist niet het geval. Het bedrijf hult zich in nevelen. Toen de Wall Street Journal bijvoorbeeld vroeg waar de 1 miljard aan funding vandaan kwam, was het enige antwoord “we are keeping our partners confidential.” Faraday wil zelfs niet kwijt wie de CEO is van het bedrijf.

Daar komt nog bij dat Faraday een groot aantal voormalige Tesla-medewerkers heeft aangenomen. Nog niet zo lang geleden probeerde CEO Musk Apple te kakken te zetten door te melden dat de techreus uit Cupertino mensen aannam die door hem ontslagen waren. En dan is er het feit dat Apple zeer waarschijnlijk binnen nu en vijf jaar met zijn eigen auto op de markt komt én dat het net een groot stuk land heeft gekocht in Californië, en de toevalligheden beginnen zich op te stapelen. Is dit echt een nieuw bedrijf van hemelbestormers die hun plannen blijkbaar niet openbaar hoeven te maken om er enorme bedragen voor op te halen? Nee, Faraday is zeer waarschijnlijk een front voor Apple.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *