Is dit de beste gaming phone voor 400 euro?

Auteur: , Geen reacties
Flits

De zwarte haai is alweer terug.

Chinese budgetgigant Xiaomi is geen vreemdeling op de gaming smartphone-markt, want na de Xiaomi Black Shark en de snelle daaropvolgende release van de Black Shark 2 is het nu (alweer) tijd voor de Pro-variant van de gaming smartphone. En wow, je krijgt een heleboel brute kracht voor een zacht prijsje.

De Black Shark 2 Pro zal bijvoorbeeld uitgerust worden met de gloednieuwe Snapdragon 855 Plus, ofwel 2.96GHz aan brute rekenkracht. Asus was Xiaomi met de ROG Phone II misschien net iets voor, maar die gaat wel twee keer zo veel kosten.

De snelle processor moet ook helpen bij de reactietijd van het toestel want je wil natuurlijk, nadat je die headshot perfect hebt uitgelijnd, tikken en direct je Victory Royale binnen kunnen krijgen. Volgens Xiaomi zit dat wel snor, want met 240Hz reactietijd en een responstijd van 34.7ms zou hij zo’n beetje de snelste reactietijd van alle gamging smartphones moeten hebben. Overigens is 240Hz reactietijd leuk, maar zonder 240Hz ververssnelheid voor het display heb je daar helemaal niks aan. Daarover heeft Xiaomi ook nog niets bekend gemaakt.

Verder is het 6.39-inch full HD+ AMOLED toestel uitgerust met een in-display vingerafdrukscanner, een 4,000mAh batterij, 12GB RAM en razendsnel UFS 3.0 opslagruimte (128GB). Er komt ook een uitvoering met 256 GB opslagruimte en het lijkt er niet op dat het toestel een (Micro-)SD-kaartje ondersteunt.

Dat alles komt in een pakketje dat op het moment 2,999 yuan kost in China, ofwel ongeveer €400. Dat is een ontzettend schappelijke prijs voor een toestel met zo veel stevige hardware. Hoewel we nog niet weten wanneer het toestel naar Europa komt heeft Xiaomi wel laten weten dat de Black Shark 2 Pro snel in de rest van de wereld verkocht zal worden.

Lees ook: Deze smartphone heeft een ventilator nodig om te koelen

Foto @BlackSharkEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).