Is dit de extreem goedkope iPhone?

Auteur: , 14 Reacties
iPhone budget gelekt

Het lijkt dat Apple een voorbeeld neemt aan Samsung en ook met plastic kunststof telefoons op de markt gaat komen. Er moet immers wel een duidelijk verschil zijn tussen een 'echte' iPhone en een cheapass iPhone.

Al enige tijd zijn er geruchten dat Apple de onderkant van de markt graag zou bedienen met een goedkopere versie van de iPhone. Dit zou de achterkant van die telefoon moeten zijn.

Op basis van dit achterkantje en andere informatie lijkt het erop dat deze budget iPhone iets groter zal worden dan een iPhone 4/4S. Het retina scherm zal 3,5 inch groot zijn en de telefoon zal ongeveer 9 millimeter dik zijn.

Een groot voordeel van kunststof is dat er gemakkelijk verschillende kleuren gemaakt kunnen worden. Deze iPhone zou in de kleuren zwart, wit, blauw, rood en geel leverbaar worden.

Of deze goedkope iPhone ook naar Europa/Nederland komt is nog maar de vraag. Eerdere geruchten leken erop te wijzen dat deze telefoon alleen in China en andere opkomende economieën op de markt zou komen. (via: tactus.com)14 reacties

Lol, de iPhone 3G en 3GS hadden al een plastic achterkant. De Samsung Galaxy S had een sterk iPhone uiterlijk, dus dan zou het toch nog Samsung zijn die Apple daar in volgde ;). Ze gaan nu enkel terug naar plastic.
Als de geruchten kloppen en er werkelijk een goedkopere iPhone variant komt, dan ben ik vooral benieuwd hoe deze zich qua technische specificaties zal onderscheiden van de duurdere modellen. Wanneer je voor de helft van de prijs een bijna gelijke iPhone kunt krijgen die dan als enige verschil een plastic achterkantje heeft, dan weet ik wel waar veel mensen voor zullen kiezen.
@dennis: daarom is de verwachting ook dat deze telefoon alleen op de markt zal komen in landen waar mensen het niet zo breed hebben.

In de Westerse wereld zullen we dit model waarschijnlijk niet zien.
@dennis:
Iphones zijn technische al niet zo sterk (qua specs) als je ze dan ook nog gaat terugschroeven blijft er niets over. Zal dus denk ik niet gebeuren.
@Laue: Ho ho ho… Toen de iPhone 5 uitkwam, was het de snelste smartphone op dat moment.
@dennis: De iPhone 5 liep al achter bij de introductie.. En snelste telefoon.. Nee dat is het nooit geweest.
@BRT: Hier twee afzonderlijke linkjes redmondpie en pcmag, maar er zijn er meer die de iPhone 5 indertijd getest hebben.
@dennis: Goh, iPhone fan? Je schiet wel érg snel in de verdediging…
@integraturbo: Ik informeer jullie graag volledig;)
@dennis: fanboy!
@autoblogger: haters! allemaal!
@BRT: Je mag niet vergeten dan de kloksnelheid van de processor niet rechtstreeks vergeleken mag worden met Android-toestellen. iOS is veel efficiënter voor de CPU dan Android, waardoor de iPhone (5) met een minder krachtige CPU en minder RAM toch even snel kan zijn in gebruik. Nu is hij wel al lang en breed ingehaald door de concurrentie, ook qua display en features.
@dennis: hahah , leuk mopje
kolere… welkom 2008

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).