Is dit de officiële bevestiging van Apple’s eerste auto?

Auteur: , 22 Reacties
BMW zou samen met Apple werken aan de Apple Car

Dat zou kunnen, maar we kunnen niet uitsluiten dat topman Jeff Williams ons maar een beetje plaagt.

De geruchten over een auto uit de stal van Apple doen al maandenlang de ronde, maar uit het Cupertino-kamp komen zelden officiële berichten naar buiten. Daar zal vermoedelijk niet snel verandering in komen, want als de roddels waar zijn, dan duurt het nog wel een jaar of vijf voor de Apple-auto de weg op kan.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat het interessant is om een Apple-topman te vragen naar zijn mening over auto’s, zodra je daar de gelegenheid voor krijgt. Dat gebeurde dan ook tijdens de Code Conference, waar Jeff Williams dit jaar te gast was. Het resultaat: een reactie die je zou kunnen zien als de bevestiging van de Apple Car.

“De auto is het ultieme mobiele apparaat”, verklaarde hij. “We onderzoeken ontzettend veel verschillende markten. We kijken daarbij niet naar de sectoren waar we het meest kunnen verdienen. De doorslaggevende factor is of we het gevoel hebben dat we als Apple een groot verschil kunnen maken voor onze klanten.”22 reacties

Hoi Apple .. Ga eerst maar eens jullie arbeiders in China een gigantische bonus schenken met uw absurde winstoverschot voordat je jezelf in een nieuw avontuur stort ..
@lincoln:
Gebeurt niet vaak, maar deze keer ben ik het 100% met je eens.
@lincoln: inderdaad. De werknemers van Foxconn kunnen wel een appeltje voor de dorst gebruiken.

Apple was een leuk merk toen ze marktuitdager waren. Microsoft was groter qua computers en Nokia met de telefoons. Maar waar dat gewoon saaie merken waren, is Apple een buitengewoon onsympathiek merk aan het worden. Ik heb een tijd met een MacBook moeten werken, en ik was superhip in alle koffiezaken, maar jezus wat een ondingen. iPad is geniaal volgens velen, maar een nieuwe kan niets meer dan wat mijn oude Sony Tabletje ook doet. De iPhone heb ik dan weer wel, vanwege itunes. Om erachter te komen dat dat klote werkt met een PC…

Het enige ECHT briljante product wat Apple altijd had was de iPod Classic 160gb. En juist die wordt niet meer gemaakt en krijgt heen opvolger…

Ik denk dat Apple zijn kans gemist heeft en dat Tesla heeft laten zien hoe je een merk uit de grond stampt.

Daarbij, een Apple auto. Stel je voor. Wil je naar je werk, moet je eerst goedkeuring geven voor een aantal updates die je auto alleen maar slechter maken.

Het feit dat ik nooit updates installeer (te lui, ga liever spammen op AB) betekent dat de App bij mij prima draait…
@gtwillem: Keurig verwoord. Als je auto elke keer moet updaten kom je helemaal nooit meer optijd op je werk…
@dutchdriftking: heerlijk die apple-haat die hier langs komt. Ben ik toch niet de enige met opgekropte gevoelens jegens Apple. Toegeven: ik vind de producten wel heel erg mooi qua uiterlijk. Maar qua kwaliteit en ethiek doen ze te veel dingen die mij niet doen warmlopen. Non-confirmation. Eigen stekkers, eigen systemen. Was het wellicht ooit omdat er geen goed systeem bestond, maar waarom de f#ck moet je een IPhone met een Apple lader opladen? Stroom is stroom.
Ik voorspel een mooie, maar dure auto. Met een enorme vendor-lock-in. Apple laadpaal. Apple pay voor t tanken. ITunes als autoradio. Apple service punten. Apple Garantievoorwaarden. Auto kapot? Over maximaal 3 maanden komt deze gerepareerd retour.
@stamp: verzendkosten naar de USA overigens niet inbegrepen. U kunt de auto na reparatie weer ophalen bij een Apple Store in de buurt. Amsterdam bijvoorbeeld. Of Milaan.
@gtwillem: iTunes is van de duivel…
@gtwillem: Ik heb nooit problemen met itunes op de pc…
@lincoln: idd! En dan de kindertjes naar school sturen en de arbeidsomstandigheden flink verbeteren!
@dutchdriftking: kinderen laten werken, dan hebben ze ook geen tijd om zich voort te planten
@dutchdriftking: kind of volwassen is niet mijn probleem .. Maar zo smerig zaken doen als een overheid staat me immens tegen ..
Hoi Apple, get a life please
Ik vind dit echt het meest lachwekkende idee ooit. Het gaat Apple nooit lukken om bij de eerste poging een echt goede auto te maken. Dat is tesla ook niet gelukt, hun eerste auto was gewoon een verbouwde Elise. Ik neem alle geruchten dus met een flink korreltje zout.
@knipperlichtje: En waarschijnlijk kan het hok alleen aan een Apple oplaadpaal. Zo zijn ze wel…
De Apple Car – ik beeld me dan een soort combinatie van een rijdende appel, een telefooncel en een fiat Multipla voor waar je een ambivalente verstandshouding mee hebt. Niemand die er echt op zit te wachten maar het is Apple dus we kopen het massaal en waarschijnlijk ook voor een veels te absurd hoge prijs.
Doe mij maar gewoon een echte auto.
Nee
Apple begint op de Kardashians te lijken.. Overal geld uit willen halen ookal zeggen ze van niet..
@lamborghiniaventador: Alleen kijk ik liever naar Kim.
Hoi @jordys waarom druk je die nietszeggende apple propaganda berichten door via autoblog
Als ze de reguliere auto er maar niet uit gooien
Hoewel ik flink tegenstander ben van de connectiviteit in de auto (anders dan enkel navigatie en misschien nog bluetooth verbinding om telefoontjes op te kunnen nemen indien dringend), vrees ik dat dit inderdaad de toekomst is en er niet meer omheen kunnen… :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).