Is dit de reden waarom de Galaxy Note 7 kon ontploffen?

Note7
Bloggers denken het antwoord te weten.

Samsung heeft tot op heden nog niet bekendgemaakt waarom de Galaxy Note 7 kon ontploffen. Vermoedelijk zijn ze er inmiddels wel achter en krijgen we het over een niet al te lange tijd te horen. Voor een lange tijd was de Zuid-Koreaanse techgigant op zoek naar de oorzaak van het probleem.

Bloggers bij Instrumental denken te weten hoe de vork in de steel zit. Anna Shedletsky en Samuel Weiss schrijven dat het design van de Note 7 het grote probleem is. De batterij van de phablet zou te groot zijn voor het ontwerp van het apparaat. Een kleinere batterij had het euvel verholpen, aldus de twee.

Dit behoorde voor Samsung niet tot de opties. Een kleinere batterij in combinatie met de techniek van de Note 7 had ervoor gezorgd dat de batterijduur drastisch terug zou nemen. Samsung zou het nakijken krijgen op de iPhone 7 Plus. Mogelijk zouden de batterijprestaties dan nog slechter scoren in vergelijking met de Note 5. Zijn voorganger.

In plaats daarvan weten we allemaal wat er gebeurde. Samsung koos voor een verkoop- en productiestop van de Galaxy Note 7, gevolgd door een periode van excuses en onderzoeken.

Nog geen reacties

  1. Vreemd: Note 7 heeft een batterij van 3500 mAh en de Galaxy S7 Edge 3600mAh. Beide zelfde voltage. De S7 Edge moet het zelfs met een kleinere behuizing doen.

  2. Wat ik in het artikel van Instrumental lees is dat de accu te weinig ruimte had om uit te zetten en dat dit, verergerd door druk van buiten (bijv. een boekzak), problemen kon geven, waardoor er uiteindelijk kortsluiting kon ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *