Is dit de releasedatum van The Witcher? [trailer]

the-witcher-trailer-netflix
Er wordt steeds meer bekend…

Na de huiveringwekkende successen van ‘Game of Thrones’ is ieder streaming netwerk op zoek naar een vervolg. Netflix kondigde van de zomer aan dat zij als Netflix Original een serie gingen maken van de populaire fantasy-game ‘The Witcher’. Men mocht hem vooral niet met die andere fantasy-serie vergelijken, maar dat gaat men natuurlijk toch massaal doen.

In de achtdelige serie, gebaseerd op de romans van Andrzej Sapkowski, volgen we Superman-acteur Henry Cavill. Hij kruipt deze keer in de huid van Gerald van Riva, een gemuteerde monsterjager met bovennatuurlijke gaven. Hij raakt verzeild in een conflict tussen twee menselijke koninkrijken, het Nilfgaardiaanse rijk aan de ene kant en de noordelijke koninkrijken aan de andere kant. Hoewel er zeker elfen, dwergen en allerlei monsters te verwachten zijn is het verhaal herkenbaar, omdat het ook ingaat op moderne menselijke vooroordelen.

Netflix hult zich nog in stilzwijgen, maar van een inmiddels verwijderde Facebook-post is af te leiden dat de serie vanaf 17 december 2019 te bekijken is. Dat wordt dus lekker bingewatchen in de donkere dagen voor kerst.

Alle ingrediënten voor een succes lijken aanwezig. Zo is er een top-cast en was hoofdrolspeler Cavill zo enthousiast dat hij volgens geruchten elke dag met zijn producer belde om te horen of hij al mocht gaan repeteren voor zijn zeer gewenste hoofdrol. Daarnaast is Andrzej Sapkowski zelf betrokken bij de verfilming, dus het verhaal blijft naar verwachting authentiek. Er wordt uiteraard al veel gespeculeerd over de verhaallijn, maar dat doen we maar even niet om te voorkomen dat we onbedoeld een spoiler weggeven.

Naar aanleiding van de eerste trailer waren fans overigens kritisch over de vormgeving van de wapens (volgens de achterban lijkend op een ‘scrotum met zwaardblad’ om het netjes te zeggen) en de blonde haardos van Gerald zelf. Het zou hem eerder schattig dan een gevreesde wreker maken.

Met de nieuwe trailer kun je alvast zelf kijken of je de verbeteringen ziet.

[gv data=”RR_xyUsBKLQ”][/gv]

Bron: Techradar. Let op! Bevat wellicht spoilers.
@ Netflix – screen trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *