Is dit een goed alternatief op de Nintendo Switch?

Auteur: , Geen reacties
Is dit een goed alternatief op de Nintendo Switch?

Een alternatief op de handheld consoles die we al kennen.

Bij consoles denk je aan merken als Sony of Nintendo. Sony boekte jarenlang succes met de PlayStation Portable. Later kwam daar de minder succesvolle Vita van. Nintendo heeft een langere geschiedenis met natuurlijk de GameBoy.

Er is een nieuwe speler op dit gebied gekomen en dat is Panic. Het bedrijf komt met een handheld console op de markt die veel weg heeft van een soort gameboy. De Playdate, zoals het product heet, moet volgend jaar op de markt komen. Er is een klein 2.7-inch schermpje waar games op gespeeld kunnen worden. Andere aanwezige zaken zijn een USB-c aansluiting, Bluetooth, WiFi en de ingang voor een koptelefoon.

De vraag is in hoeverre dit apparaatje een succes gaat zijn. Met de krachtige smartphones van vandaag de dag zijn handheld consoles eigenlijk overbodig. Alleen hybride systemen zoals de Nintendo Switch zijn nog een echt succes. De PlayDate draait op zijn eigen Playdate OS. Goedkoop gaat ‘ie ook niet worden. De PlayDate moet begin volgend jaar op de markt komen voor 149 dollar.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).