Is dit het meest badass, over-de-top laptop-toetsenbord ooit?

Sexy
Sexy, over-de-top en heel erg duur.

Laptopmaker Acer kondigt tijdens hun Global Press Conference in New York een groot aantal nieuwe speeltjes aan, waaronder een absurde laptop genaamd de Helios 700. Nu is het Taiwanese bedrijf niet vies van over-de-top. Zie bijvoorbeeld hun absurde gaming-stoel met een drietal gigantische beeldschermen of de 15 duurste laptops op Coolblue, verrijkt met Acer-toestellen. De Helios 700 is daarentegen niet alleen duur en extreem, maar ook praktisch.

Verreweg de meest interessante feature van de Helios 700 is het bijzondere toetsenbord. Dat kan namelijk uitschuiven. Nu hoor ik je denken: ‘Er zitten toch maar 26 letters in het alfabet; waarom moet het toetsenbord uitschuiven?’ Omdat deze laptop zeer cool is.

Het concept, Acer HyperDrift, is namelijk niet alleen wat betreft uiterlijk ‘cool’, maar onthult dat er onder het toetsenbord een tweetal flinke fans verstopt zit. Wanneer je het toetsenbord uitschuift maak je dus plaats voor de ventilatoren, waardoor de stevige videokaart koel blijft. Ook is er het bijkomende voordeel dat de mousepad en daarmee je polssteun voor de ‘wasd’-toetsen schuin komt te liggen.

Om het geheel nog sexier te maken, gaat het hier om een mechanisch toetsenbord met achtergrondverlichting. Maar dat de Helios niet alleen sexy van buiten is, blijkt uit de specs. De dikste 700-serie wordt er eentje met GeForce RTX 2080-kaart, een monsterlijke Core i9 9980HK (2,4GHz te overclocken naar 5GHz) en 64GB RAM. Oh, en een full HD-scherm (1080p) van 17,3-inch.

Dergelijke laptops hebben in mijn ogen daarentegen altijd een achilleshiel: de prijs. Voor een vanaf-prijs van €2500,- krijg je waarschijnlijk een iets mindere processor, een RTX 2070 kaart en wat minder RAM. Wat de dikste Helios 700 gaat kosten is niet duidelijk, maar wel weet ik dat je voor richting de €3000 gemakkelijk 2 behoorlijk goede game PC’s kunt bouwen. Kortom, voor een badass toetsenbord en nagenoeg ongeëvenaarde gaming-mobiliteit moet je wel flink gaan dokken.

Tot dusver schreven we een aantal keren over Acer-laptops, maar de meest algemeen over-de-top was toch wel dit model van bijna €10.000 ballen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *