Is dit na de OnePlus 8 de OnePlus 8 Pro al? [renders]

Auteur: , 1 Reactie
oneplus-8-pro-render

Met dit tempo dreigt er weer gevaar voor kannibalisme.

We zagen al dat de pas gelanceerde OnePlus 7 Pro uit de schappen gehouden werd door de OnePlus 7 T, die kort erna volgde. Inmiddels is men volgens renders (die gebaseerd zijn op gelekte informatie) al druk met de volgende generatie vlaggenschepen. We konden de innovatieve camera-oplossing die voor de OnePlus 8 ontwikkeld is al eerder melden.

Nu blijkt dat men ook al ver is met de ontwikkeling van de OnePlus 8 Pro. Op basis van gelekte documenten en de renders die daarvan gemaakt zijn maakt 91 mobiles op dat de OnePlus 8 Pro als eerste voorzien zal zijn van een 3D Time of Flight (TOF) sensor. Deze zal worden voorzien in een Quad-camera opstelling aan de achterkant van de smartphone.

Waar men hoopte op een in-display selfiecamera komt men bedrogen uit. Aan de voorzijde is namelijk een punchhole voorzien. Het scherm heeft ronde hoeken en het beeld zal 6,65 inch bedragen met, zoals bevestigd, 90 Hz verversingssnelheid. De afmetingen van het toestel zijn naar verwachting: 16,53 centimeter lang, 7,44 centimeter breed en 8,8 millimeter dik. Dit is echter exclusief de iets uitstekende camera-opstelling. Wanneer je deze meerekent is de dikte 10,8 millimeter.

De opstelling van de camera’s aan de achterkant (3 verticaal geplaatst en één ernaast voor de TOF) is in lijn met eerdere ontwerpen. De Led-flitser is onder de drievoudige camera geplaatst, waardoor er een soort L-vorm ontstaat. Dit is toch wel opvallend, aangezien andere smartphones kiezen voor een rechthoekige cameraverdeling (met hilarische mimes tot gevolg) of een meer gestroomlijnde verticale opstelling. Het design zal bij OnePlus naar verwachting dus niet op de schop gaan.

Over de technische specificaties is nog niet veel bekend. De 3D-TOF sensor doet allerlei toepassingen voor verbeterde foto’s en video’s vermoeden, maar hoe dat er precies uitziet is letterlijk en figuurlijk een raadsel. Ook de overige technische componenten blijven nog even een verrassing, al verwacht men 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslagcapaciteit. Of het toestel ook 5G zal ondersteunen is nog niet bekend. Men verwacht de lancering op 23 januari 2020.

Daarmee hebben potentiële kopers eens te meer de keuze om nu al een nieuwe OnePlus te kopen of nog even te wachten, waarmee wederom kannibalisme voor de OnePlus 7-serie op de loer ligt.

In dit filmpje kun je de concept OnePlus 8 Pro alvast bewonderen. Is het iets voor jou?

Bron: 91 mobile
Renders: Onleaks1 reactie

Wordt ieder jaar lachwekkender dat Oneplus.
Prima toestellen, zonder meer maar ze moeten stoppen met achterlijk doen met een Slogan die luid Never Settle …
Eerst die blamage door af te geven op Apple vanwege de audio jack en het vervolgens zelf ook doen.
En nu na een prachtige 7 pro en 7T pro met uitschuifcamera gaan ze uiteindelijk voor de punchole design die ze eerst afzeken bij Samsung.

Je merkt goed dat het bedrijf groot wordt. Domme slogans, partnership met extreem duur Automerk dat NIKS te maken heeft het smartphones, en het inhuren van Mickey Downey jr. maar kosten besparen op geen officiele IP rating.
Steve Jobs vertelde dat destijds zo mooi hoe dat dan gaat bij een bedrijf wanneer de marketing afdeling in weze overneemt en het bedrijf gaat runnen.
Voor de liefhebbers heb ik nog wel een link naar dat clipje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).