Is dit ’s werelds meest high-tech waterpistool?

Auteur: , Geen reacties
Je bent hoe dan ook de bom met deze watergun

Zomerse waterpret is nooit meer hetzelfde.

Hoewel we in mijn jeugd nog geen zomers zoals deze hadden, was waterpret altijd aan de orde. Nu, anderhalf decennium later, zou ik die waterpret weer willen beleven met mijn vrienden. Helaas zijn de waterpistolen van tegenwoordig alleen voor kinderen mietjes weggelegd. Behalve deze Kickstarter dan…

Zomerse waterpret draait om het natmaken van de ander en het simuleren van gevechten, maar hoe kan dat als je om de 20 seconden naar binnen moet om je onhandige gun weer op te vullen, om nog maar te zwijgen over de knullige gevechten die je met een gemiddeld waterpistool kunt hebben; een paar meter is toch echt de max.

De Spyra One is waarschijnlijk de meest high-tech watergun die je je maar kunt voorstellen. Het tackelt al die problemen en doet daar nog een schepje bovenop. De Spyra heeft een ingebouwd waterreservoir dat je kunt bijvullen door je wapen 14 seconden onder water te houden. Het bijvullen gaat automatisch en ook van pompen is geen spraken. Een ingebouwde pomp zorgt voor een constante waterdruk.

Die technologie zorgt voor consistente schoten en laat dat nou net de werkelijke pracht van de Spyra One zijn. Bovenop het wapen zit een display dat aangeeft hoeveel schoten je nog hebt. Ieder ‘magazijn’ is goed voor 25 schoten en je weet dus precies hoeveel ‘munitie’ je nog met je ‘semi-automatische’ waterwapen kunt afvuren voordat je moet ‘herladen’.

Volgens de ontwikkelaar gaat de ingebouwde accu tot 45 keer bijvullen mee. Dat wil zeggen dat je op één accu maximaal 1125 keer je vrienden in het gezicht kunt schieten voordat je er een USB-C-kabel in moet jassen. Overigens is de Spyra One ook uitzonderlijk accuraat. Met een fantastische accuratesse tot 7,5 meter en een redelijke reikwijdte tot 12 meter kun je werkelijk goed oorlogje spelen met een waterpistool.

De Spyra One is met ruim $300.000 dollar aan backers (op het moment van schrijven) al ruimschoots over het doel van $51.000 dollar heen. Een Spyra One kost voor Kickstarters een stevige €115 euro; een stevige investering voor een simpel waterpistool. Aan de andere kant, kijk hoe vet hij is!

Meer lezen over veel te dure, absurde, doch super brute gadgets lezen? Wat dacht je van een waterpistool dat gesmolten metaal schiet? Niet gek genoeg? Met dit masker kun je bellen zonder geluid te maken. Okay, als kers op de taart is dit een radiator waarmee cryptomunten kun minen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).