Is een 98-inch TV te groot? Niet volgens Samsung

Damn
Hoe groot is te groot? Samsung heeft het antwoord.

De TV-trend van 2019 lijkt zo goed als zeker het woord ‘oprolbaar’ te bevatten, zo blijkt onder andere uit deze oprolbare OLED TV van LG. Als de grootte en resolutie daarentegen nog iets te zeggen hebben in het nieuwe jaar, dan heeft Samsung goud in handen.

Samsung voegt namelijk hun grootste TV ooit toe aan de Qled-serie; een 98-inch smart TV genaamd 98Q900R, zo onthult het Zuid-Koreaanse bedrijf op de CES in Las Vegas. Dat is potverdikkeme bijna 100-inch en neemt daarmee absurde proporties aan. Ter vergelijking: een 85-inch TV heeft al een beelddiagonaal van meer dan 210 centimeter!

Alsof de absolute grootte nog niet genoeg is, produceert de slimme televisie zoals zijn broers en zussen in de lijn een haarscherp 8K beeld. De beeldbuis ondersteunt HDMI 2.1, hdr10+ en heeft een piekhelderheid van 4000cd/m². De Q900R-serie bestaat nu uit een viertal slimme TV, variërend van 65- en 75-inch tot het absurde 85- en meest recente 98-inch. Ze worden tot slot verrijkt met Samsung’s eigen Bixby, maar bieden tevens ondersteuning voor Alexa, Google Assistant, iTunes en AirPlay 2.

Als ‘early adopter’ van de 8K-technologie moet je daarentegen wel een flinke portemonnee hebben, om nog maar te zwijgen over de huiskamerruimte die je moet vrijmaken. De voormalige winnaar van grootste Samsung TV was de 85Q900R. De 85-inch ‘kleine’ broer van de 98Q900R gaat voor zo’n €15.000 euro over de toonbank, dus verwacht absurde prijzen voor deze monster TV.

Eerder dit jaar kwam Samsung al met een absurde gaming monitor van 49-inch. De specs van dat bakbeest vind je hier.

Foto @Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *