Is Fortnite nog steeds oneerlijk tegen spelers?

Pijnlijk hoor
Leuk, zo’n slogan, maar er klopt geen hout van.

De aanloop naar het volledig nieuwe Fortnite in de vorm van Chapter 2 was belachelijk succesvol en dat had niet alleen met het zwarte gat te maken. Epic Games hanteerde namelijk een veelbelovende slogan die het vervelendste gedeelte van de game zou moeten verminderen. Maar net als Apple’s ‘Does More, Costs Less’ slogan is er ook voor Fortnite spraken van een pijnlijk staaltje ironie.

[gv data=”Qv53Wvq_9pk”][/gv]

Met de release van Chapter 2 schreeuwde Epic Games praktisch van de daken dat men meer plezier zou krijgen voor minder grinden in de vorm van de slogan ‘More Fun, Less Grind’. Waar de gehele The End-event een ontzettend succesvolle PR-stunt was, kun je je bij deze slogan afvragen of er niet wat mensen ontslagen moeten worden.

Fortnite heeft onder andere de manier waarop Challenges werken aangepast. Waar je eerst wekelijks een nieuwe uitdagingen voorgeschoteld kreeg moet je nu een set Challenges lineair doorlopen voordat je aan de volgende kunt beginnen. Zo kun je dus niet wat gemakkelijke uitdaging snel uitspelen of zelfs zelf kiezen waar je voor gaat.

En spelers pikken het probleem van Chapter twee op. Zo reageren talloze mensen op de Chapter 2-trailer op Fortnite’s Twitter sceptisch of zelfs boos op de slogan. Vele fans draaien de slogan om naar “Less Fun, More Grind”, terwijl andere de onderstaande post van FortniteNews plaatsen. In het schema rekent de gebruiker uit hoelang het zou kosten om deze nieuwe Battle Pass volledig te unlocken tot level 100.

https://twitter.com/FortniteFeedBR/status/1185004022563930112

Zoals je misschien zag aankomen, is de schatting van het aantal potjes dat je moet spelen werkelijk absurd. Niet alleen moet je álle Challenges en Daily Punchcards voltooien om level 100 te halen, je moet ook nog eens ongeveer 1088 matches spelen met een gemiddelde van 5000XP per potje.

Laten we zeggen dat een gemiddeld potje zo’n 15 minuten duurt en je gemiddeld 5000XP verdient. Dan zou het je meer dan 270 uur kosten om de game dit seizoen ‘uit te spelen’. Dat klinkt niet als minder grind.

Uiteindelijk hebben zo’n beetje alle games met een Battle Pass-systeem dit probleem; je koopt een progressie-systeem waarin je ontzettend toffe dingen kunt vrijspelen. In Apex Legends kun je zelfs de kosten van de Battle Pass terugverdienen als je genoeg speelt. Maar ook daar zou je dat honderden uren kosten, wat voor de meeste spelers gewoon absoluut niet realistisch is. Maar vergeet vooral niet dat Apex een dergelijke slogan niet hanteert om het vervolgens niet waar te maken. Die zijn gewoon gierig zonder iets anders te beweren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *