IS gebruikt hobbydrone voor smerige doeleinden

DJI Phantom 4
De terroristische ratten gebruiken de geavanceerde techniek van huidige drones voor hun misdaden.

De aanslagplegers gebruiken drones om omgevingen te verkennen en zelfs aanvallen uit te voeren. De vliegende apparaatjes worden bepakt met een kleine, maar krachtige bom. De drone wordt gevlogen naar een doel en op afstand kan de bom tot ontploffing worden gebracht. Twee Franse soldaten zijn zwaargewond geraakt door een dergelijke drone-aanval van IS.

Twee Koerdische strijders in Irak wisten een drone van IS neer te halen. Ze namen het apparaat vervolgens mee om onderzoek te doen. Op het moment dat ze drone uit elkaar aan het schroeven waren ontplofte deze. Beide Irakezen kwamen hierbij om het leven.

De drones die worden ingezet zijn hobby apparaten die online kunnen worden gekocht. Een drone zoals de DJI Phantom 4 beschikt over een goede camera zodat deze kan worden ingezet voor verkenningswerk. Het feit dat ze nu ook worden ingezet als moordwapens is echter nieuw. (via Le Monde)

3 reacties

    • @Jochempie: ben het helaas met je eens. Van alles wat nieuw op de markt komt wordt onderzocht of het ook door militairen gebruikt kan worden. Recente voorbeelden: Airbus a380, ultralights, zelfrijdende auto’s mobiele telefoons noem maar op,, alles krijgt een militaire toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *