IS gebruikt hobbydrone voor smerige doeleinden

Auteur: , 3 Reacties
DJI Phantom 4

De terroristische ratten gebruiken de geavanceerde techniek van huidige drones voor hun misdaden.

De aanslagplegers gebruiken drones om omgevingen te verkennen en zelfs aanvallen uit te voeren. De vliegende apparaatjes worden bepakt met een kleine, maar krachtige bom. De drone wordt gevlogen naar een doel en op afstand kan de bom tot ontploffing worden gebracht. Twee Franse soldaten zijn zwaargewond geraakt door een dergelijke drone-aanval van IS.

Twee Koerdische strijders in Irak wisten een drone van IS neer te halen. Ze namen het apparaat vervolgens mee om onderzoek te doen. Op het moment dat ze drone uit elkaar aan het schroeven waren ontplofte deze. Beide Irakezen kwamen hierbij om het leven.

De drones die worden ingezet zijn hobby apparaten die online kunnen worden gekocht. Een drone zoals de DJI Phantom 4 beschikt over een goede camera zodat deze kan worden ingezet voor verkenningswerk. Het feit dat ze nu ook worden ingezet als moordwapens is echter nieuw. (via Le Monde)3 reacties

Alvorens iemand begint te schreeuwen dat drones dan maar verboden moeten worden: alles is een wapen in de verkeerde handen.
@Jochempie: ben het helaas met je eens. Van alles wat nieuw op de markt komt wordt onderzocht of het ook door militairen gebruikt kan worden. Recente voorbeelden: Airbus a380, ultralights, zelfrijdende auto’s mobiele telefoons noem maar op,, alles krijgt een militaire toepassing.
als ik op de luchthaven sta, en ze vragen me of ik wapens bij heb, zeg ik ook: ja, t-shirts om iemand mee te wurgen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).